ÚVN převzala do péče osm zraněných z Ukrajiny

28.02.2014 12:40

Ve čtvrtek 27. února 2014 přijala ve večerních hodinách Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha osm těžce raněných pacientů dopravených z Ukrajiny.

ÚVN převzala do péče osm zraněných z Ukrajiny
Foto: ČT24
Popisek: Demonstrace na Ukrajině

„Na přijetí zraněných pacientů z Ukrajiny jsme byli připraveni, proto při příjmu nenastaly žádné komplikace a mohli jsme okamžitě poskytovat adekvátní zdravotní péči. Poranění pacientů jsou v převážné většině závažná, dva z nich k nám byli dopraveni vrtulníky. V tuto chvíli je stav všech zraněných stabilizovaný, “uvedl ředitel ÚVN prof. Miroslav Zavoral.

Pacienti byli podle typu a rozsahu poranění umístěni na odborná pracoviště neurochirurgie, chirurgie, ortopedie, neurologie a anesteziologicko – resuscitační.
Poranění jsou v převážné většině střelná, jedná se zejména o střelná poranění hlavy, fraktury, poranění hrudníku, jeden z pacientů má rozsáhlé střelné poranění střev a močového měchýře.

Dva pacienti jsou napojeni na plicní ventilaci. U přijatých raněných se podařilo díky maximální péči zdravotníků zajistit stabilizovaný stav, v současnosti není žádný z nich v ohrožení života.

Pacienti se po přijetí a především v průběhu dnešního dne podrobili diagnostickým vyšetřením, na jejichž základě bude stanoven další léčebný postup. Několik pacientů by mělo podstoupit v nejbližších dnech operační zákrok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…