ÚZSVM: Administrativní budovu v Balbínově ulici v Hradci Králové bude využívat Státní oblastní archiv

11.11.2018 16:28

Regionální dislokační komise Hradec Králové odsouhlasila změnu dislokace u budovy v ulici Balbínova v Hradci Králové s tím, že prostory od 1. ledna 2019 budou využívat pracovníci Státního oblastního archivu v Zámrsku.

ÚZSVM: Administrativní budovu v Balbínově ulici v Hradci Králové bude využívat Státní oblastní archiv
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Administrativní budovu v blízkosti Divadla Drak převzal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových od České obchodní inspekce, neboť ta ji již nepotřebovala ke své činnosti. Převzatý majetek tvoří stavební parcela s budovou č. p. 821 v ulici Balbínova a okrasnou zahradou.

Majetek přešel do vlastnictví státu v roce 1949, následně byl užíván Krajským ústavem národního zdraví v Hradci Králové a v roce 1991 bylo převedeno právo hospodaření Krajské hygienické stanici v Hradci Králové. Ta však již v roce 1995 předala majetek České obchodní inspekci, která budovu nedávno opustila.

Uvedené prostory byly přednostně nabídnuty k bezúplatnému užívání prostřednictvím nabídky v rámci státu, a to z důvodu zařazení objektu v Centrálním registru administrativních budov (CRAB). Po projevení zájmu ze strany Státního oblastního archivu v Zámrsku o možnost užívání budovy posoudil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových výši nákladů na opravy.

Vzhledem k účelnosti, efektivitě a hospodárnosti této dislokace bylo žádosti o výpůjčku vyhověno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…