ÚZSVM: Cena pozemku ve Staré Lípě v průběhu dražby vzrostla o více než 100 %

29.05.2018 10:30

Stodolu s pozemkem se podařilo prodat Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v České Lípě již v průběhu prvního kola výběrového řízení, pro které byla minimální kupní cena stanovena ve výši 378 000 korun. Do výběrového řízení podalo svoje nabídky hned pět zájemců.

ÚZSVM: Cena pozemku ve Staré Lípě v průběhu dražby vzrostla o více než 100 %
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nejvyšší nabídka podaná v listinné podobě byla 380 000 korun. Do následné aukce byly zahrnuty všechny podané nabídky a minimální výše příhozu byla stanovena na 10 000 korun. V průběhu aukce zájemci učinili celkem 40 příhozů a minimální kupní cena se tak v průběhu výběrového řízení navýšila o více než 114 % na konečných 810 000 korun.

Na pozemku o výměře 274 m2 ležící ve výrobním areálu v městské části Stará Lípa v České Lípě stojí stavba, která byla také předmětem prodeje. Jedná se o přibližně sto let starou stodolu ve špatném technickém stavu. Stodola stojí na cihelných pilířích. Prostor mezi pilíři v přízemí byl později po obvodu vyzděn tvárnicovým zdivem a stejně tak byl v přízemí přepažen na tři stejně velké části. Stodola byla vybudována pro skladování zemědělské produkce. Vzhledem ke změnám technologií a postupů v zemědělství však ztratila uplatnění.

V roce 1964 byla stodola odevzdána do trvalého bezplatného užívání Melioračnímu družstvu pro okres Česká Lípa, trvalé užívání skončilo v roce 1998. ÚZSVM získal nemovitost po ukončení činnosti okresních úřadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…