ÚZSVM: Čivavy z plzeňské množírny již mohou odejít do nových domovů

16.11.2018 20:06

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Plzni byl pověřen správou více než stovky psů, zajištěných Policií ČR při odhalení množírny v červenci tohoto roku. ÚZSVM nyní nabízí čivavy z množírny novým majitelům.

ÚZSVM: Čivavy z plzeňské množírny již mohou odejít do nových domovů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Čivava

Podezřelá osoba je vyšetřována v souběhu pro několik přečinů, kromě týrání zvířat ještě například pro neoprávněné podnikání. Mimo jiné vzhledem k velmi vysokým nákladům na zajištění odborné péče o zajištěná zvířata rozhodly orgány činné v trestním řízení o povolení prodeje těchto zvířat.

Protože se v tomto případě nejedná o klasickou adopci zvířat, propadlých do vlastnictví státu na základě pravomocného rozhodnutí, ale o zajištěná zvířata v běžícím trestním řízení, režim dalšího nakládání s nimi nebude řešen jako klasická adopce z útulku. Kupní cena získaná z prodeje zvířat bude v souladu se zákonem jako tzv. „náhradní hodnota“ uložena do úschovy orgánů činných v trestním řízení a bude řešena v závěrečném verdiktu soudu v dané kauze.

Pokud máte zájem o některého ze psů, můžete se od 23. listopadu 2018 obrátit na naše plzeňské pracoviště  ÚZSVM.  Vzhledem k utrpení, kterému byla zvířata vystavena, budou zájemci o ně po dohodě s orgány činnými v trestním řízení absolvovat osobní rozhovor – za účelem zjištění jejich vztahu a postoje ke zvířatům a zejména k seznámení s přístupem, který týraná zvířata potřebují k dalšímu spokojenému životu. K dispozici bude na našem plzeňském pracovišti rovněž katalog zajištěných psů s jejich popisem, věkem, zdravotním stavem.

Pokud si zájemce psa vybere, bude provedena rezervace a po vyhotovení smlouvy mu při příští návštěvě bude zvíře po úhradě kupní ceny a nákladů na provedenou kastraci předáno, rovněž na pracovišti ÚZSVM. Vzhledem k současnému režimu, ve kterém se zvířata nacházejí, nebude umožněna návštěva v zařízení, v němž jsou zvířata umístěna.

Vzhledem k utrpení, kterým zvířata prošla v naprosto nevhodných podmínkách malých nečištěných klecí a opakovaného množení nad jejich fyzické schopnosti a rovněž ve snaze zajistit, aby se toto utrpení nemohlo opakovat, budou všechna zvířata po dohodě s orgány činnými v trestním řízení prodávána vykastrovaná. Jen kastrací lze totiž zajistit, že o jedince ztratí zájem členové sítě množitelů, z nichž mnohým nebyla jejich protiprávní činnost dosud prokázána a kteří se do současných dnů vehementně snaží k zajištěným zvířatům dostat zpět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…