ÚZSVM: Likvidace Západočeského autodružstva v Plzni může být konečně brzy ukončena

31.08.2019 21:00

Když začal likvidátor v roce 1994 rozprodávat majetek Západočeského autodružstva v Plzni, aby mohl být podnik, který již nevyvíjel žádnou podnikatelskou činnost, zrušen a vymazán z obchodního rejstříku, vyskytl se mu problém s pozemkem o výměře 169 m2 přímo uprostřed areálu autodružstva. Pozemek byl totiž zapsán v katastru nemovitostí na listu vlastnictví České republiky zastoupené Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových.

ÚZSVM: Likvidace Západočeského autodružstva v Plzni může být konečně brzy ukončena
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Vzhledem k množství další práce s ukončením družstva se likvidátor tímto pozemkem příliš nezabýval, ale posléze jeho vypořádání bylo třeba, protože v historických dokumentech pro družstvo pozemek evidován byl, jeho zpeněžením by tedy likvidátor uspokojil část věřitelských nároků.

Po více než dvouletém šetření po archivech bylo definitivně vlastnické právo Západočeského autodružstva prokázáno a ÚZSVM tedy formou souhlasného prohlášení s likvidátorem družstva zajistil v katastru nemovitostí opravu chybného údaje. Nyní může být poslední majetková položka autodružstva zpeněžena a po vypořádání zisku z prodeje může být po více než dvaceti letech ukončena i likvidace družstva samého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…