ÚZSVM: Město Opočno vrací majetek státu, ten jej zdarma předá lidem

04.09.2016 12:45

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Rychnově nad Kněžnou dořešilo vrácení 26 pozemků do vlastnictví České republiky od města Opočno.

ÚZSVM: Město Opočno vrací majetek státu, ten jej zdarma předá lidem
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Na základě žádosti občanů města Opočno, bylo prověřeno, zda došlo k oprávněnému nabytí vlastnictví městem Opočno podle zákona o přechodu některých věcí z majetku České republiky do vlastnictví obcí. Pracovníci ÚZSVM zjistili, že majetek byl a je dodnes zastavěn stavbami bytových družstev, nebo tvořil s těmito stavbami funkční celek. V důsledku toho nebyla naplněna jedna z podmínek pro převod pozemků na město, tudíž fakticky nemohlo dojít k přechodu pozemků do vlastnictví města Opočno.

Sporné pozemky se nacházejí ve dvou lokalitách města. Jedná se o zastavěné pozemky a pozemky ve funkčním celku o celkové výměře 6 359 m2 a účetní hodnotě 281 022 Kč.

V rámci bezproblémové spolupráce mezi městem Opočno a ÚZSVM došlo k sepsání souhlasného prohlášení a majetek přešel do vlastnictví České republiky. ÚZSVM je s pozemky příslušný hospodařit, pozemky budou zdarma převedeny vlastníkům bytových jednotek nad nimi.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…