ÚZSVM: Nařčení města Klimkovice považujeme za mimořádně neférová

01.12.2016 14:04

Reakce Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových na tiskovou zprávu města Klimkovice

ÚZSVM: Nařčení města Klimkovice považujeme za mimořádně neférová
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Nařčení uvedená v tiskové zprávě města Klimkovice považujeme za mimořádně neférová.

Předně je třeba říct, že ÚZSVM byl s obcí v kontaktu a snažil se jí všemožně vyjít vstříc. Proto například došlo po komplexním zvážení situace v dané lokalitě, s ohledem na účel využití pozemku, k rozdělení původního velkého pozemku na tři menší. Jeden z těchto pozemků, kde se nyní nachází pomník V.A.Staška, ÚZSVM zdarma převedl na obec, přestože zákon o majetku státu výrazně preferuje vypisovat výběrové řízení. Druhý pozemek, který je situován kolem objektu myslivecké chaty, a na kterém se nachází mj. venkovní posezení patřící k restauraci, byl vstřícně prodán přímo tehdejšímu Mysliveckému sdružení Rakovec-Klimkovice, opět přes to, že zákon preferuje vypsání výběrového řízení.

Až na zbylý pozemek vypsal transparentní výběrové řízení, do kterého se může přihlásit každý, včetně města samotného. Rozhodnutí města neúčastnit se a dát přednost ve svých investicích jiným prioritám je jeho plným právem. Nicméně ÚZSVM musí postupovat podle platné právní úpravy, jinak by se sám vystavil postihům od kontrolních orgánů, a to včetně případného trestního postihu konkrétního zaměstnance pro rozpor s péčí řádného hospodáře.

Další zavádějící informace je v tom, že si prý má město pozemek koupit podruhé. V roce 1984 pozemek koupil „Československý stát – Městský národní výbor Klimkovice“, národní výbor pak pozemek odevzdal Mysliveckému sdružení Slezan Klimkovice, od kterého se dostal na bývalý Okresní úřad.

Konečně obava, že by na místě laviček vznikl komerční objekt, je lichá v tom, že využití pozemků může každá obec ovlivnit svým územním plánem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…