ÚZSVM: Nemovitosti v Českém ráji se prodaly za více než 1,5 milionu

30.04.2016 15:45

Regionální pracoviště ÚZSVM Semily prodalo ve výběrovém řízení dům se stodolou, garáží a přilehlými pozemky v katastrálním území Vesec pod Kozákovem. Nemovitosti připadly státu jako odúmrť a nový majitel za ně zaplatil 1,52 milionu korun.

ÚZSVM: Nemovitosti v Českém ráji se prodaly za více než 1,5 milionu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Spolu s domem, který se nachází na území CHKO Český ráj v jižní části rozptýlené zástavby obce Mírová pod Kozákovem, se prodalo i vybavení v celkové hodnotě 20 tisíc korun. Do dědictví náleželo rovněž 23 zemědělských pozemků ležících dva kilometry od souvislé zástavby obce Mírová pod Kozákovem. Pozemky o celkové výměře 2,2 ha ÚZSVM bezúplatně převedl do příslušnosti hospodařit Státnímu pozemkovému úřadu. Dalších sedm lesních pozemků o celkové výměře 3,3 ha ÚZSVM převedl státnímu podniku Lesy České republiky.

Součástí rozsáhlého dědictví byly i výnosy z vkladní knížky, osobního účtu, penzijního pojištění a hotovosti v hodnotě necelých 1,49 milionu korun. Spolu s výnosem z prodeje nemovitostí tak odvedl ÚZSVM do státního rozpočtu celkovou částku ve výši 3,03 milionu korun.

Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…