ÚZSVM: Nepojízdný vůz v Teplicích přestal být přítěží

24.12.2018 21:18

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Teplicích získal na základě usnesení Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje osobní vozidlo značky Renault Kangoo, modré barvy. Jedná se o vozidlo, které bylo obviněnému odňato při domovní prohlídce v rámci vyšetřování výroby a prodeje drog.

ÚZSVM: Nepojízdný vůz v Teplicích přestal být přítěží
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Auto bylo odstaveno v garáži a obviněný tvrdil, že si jej půjčil od kamaráda, bližší údaje o kamarádovi však neřekl. Šetřením v evidenci registru vozidel policie zjistila provozovatele vozidla, toho se ale vůbec nepodařilo zkontaktovat. Provozovatel o vozidlo neprojevil zájem ani jej nenahlásil jako odcizené. Tím vznikla pochybnost, komu vozidlo Renault patří, proto jej policie předala do úschovy soudu. Vůz posléze připadl do vlastnictví státu jako nevyzvednutá soudní úschova.

Od roku 2014 bylo Kangoo odstaveno v areálu Policie ČR v Teplicích a v současné době není technicky způsobilé k provozu. Renault je uzamčený a nejsou k dispozici žádné klíče. Pneumatiky jsou vyfouklé a popraskané. Vozidlo nemá platnou technickou kontrolu, ani není znám počet ujetých kilometrů.

Vozidlo bylo v souladu se zákonem nabízeno ostatním státním organizacím k bezúplatnému převodu. Žádná instituce však o něj neprojevila zájem. ÚZSVM nakonec rozhodl, že vzhledem ke stavu vozidla a výši nákladů, které by vznikly alespoň částečným zprovozněním, nebude vozidlo nabízeno k prodeji a místo toho bude ekologicky zlikvidováno. Prodej na náhradní díly totiž není ze zákona možný. Zaměstnanci ÚZSVM současně zajistili vyřazení tohoto silničního vozidla z provozu a zápis zániku silničního vozidla do evidence registru vozidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Konference zhodnotila přínosy pražského operačního programu

19:02 MHMP: Konference zhodnotila přínosy pražského operačního programu

Hlavní město jako řídicí orgán Operačního programu Praha – pól růstu ČR uspořádalo v úterý 21. květn…