ÚZSVM: Praha hostila výroční konferenci organizace PuRE-net, ČR byla zvolena do řídícího výboru

17.09.2018 14:41

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) úspěšně uspořádal ve dnech 9. až 12. září 2018 výroční konferenci organizace PuRE-net, která sdružuje evropské instituce, organizace či úřady zabývající se agendou hospodaření s nemovitostmi ve vlastnictví státu, jejich správou, prodejem či výstavbou nových budov. Zástupce České republiky byl rovněž zvolen do řídícího výboru organizace.

ÚZSVM: Praha hostila výroční konferenci organizace PuRE-net, ČR byla zvolena do řídícího výboru
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Jsme rádi, že jsme tuto důležitou konferenci uspořádali na domácí půdě. Sdílení zkušeností v oblasti hospodaření s majetkem státu je mimořádně důležité a pro všechny prospěšné. Informace od mezinárodních partnerů využijeme v naší činnosti a zároveň i my nabízíme naši dobrou praxi evropským partnerům,“ prohlásila generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu, která měla na konferenci úvodní slovo.

Hlavní téma letošní konference bylo „Transakce a převody státem vlastněných nemovitostí.“ Pozvání na čtyřdenní konferenci v Praze přijalo 52 účastníků z celkem 17 evropských zemí a z Kanady. ÚZSVM reprezentovali čtyři zástupci. V rámci kulatých stolů a skupinových diskuzí se účastníci vzájemně seznámili s různorodou problematikou jednotlivých institucí a agentur a měli příležitost podělit se o cenné zkušenosti. Mezi stěžejní témata velmi aktivní a živé debaty patřily zejména: Centralizace vlastnictví státního majetku, efektivní způsob správy a prodeje státního majetku, digitalizace a nové IT řešení při správě státního nemovitého majetku, budování nových vládních komplexů a aplikace ABW – „Activity Based Workplace Design“ neboli výstavba moderního pracovního prostředí tvořeného segmenty pro různé pracovní aktivity a potřeby.

Hosté konference se také seznámili s nejnovějšími výsledky interního průzkumu mezi členy PuRE-netu a celosvětové obdoby TWN (The Workplace Network), který je každoročně vypracováván již od roku 2011 a tímto poskytuje jedinečný přehled o tom, jak se vyvíjí role a agenda jednotlivých národních organizací, jež spravují státní a veřejný majetek.

V závěru konference proběhlo i zasedání řídícího výboru a členů PuRE-net pod vedením úřadujícího prezidenta organizace Haralda Nikolaisena, ředitele norského Statsbygg. Součástí zasedání bylo schválení rozpočtu i volba tří nových členů řídícího výboru. V tomto výboru bude mít po malé přestávce opět hlas také Česká republika prostřednictvím zástupce analytického oddělení ÚZSVM Bc. Lenky Polanské. Ta byla zvolena členkou na standardní dvouleté funkční období.

PuRE-net sdružuje evropské instituce, organizace či úřady zabývající se agendou hospodaření s nemovitostmi ve vlastnictví státu, jejich správou, prodejem či výstavbou nových budov. Sdružení vzniklo v roce 2007 a jedním ze zakládajících členů je ÚZSVM. Členy sdružení PuRE-net jsou státní organizace z Rakouska, Belgie, Chorvatska, České republiky, Dánska, Estonska, Finska, Francie, Německa, Islandu, Irska, Lotyšska, Litvy, Norska, Slovenska, Španělska, Švédska, Nizozemí, Turecka a z Velké Británie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…