ÚZSVM: Třináct koní z Jankova má nového majitele

20.03.2018 7:35

Koncem loňského roku přitáhla pozornost veřejnosti zpráva, že na UZSVM bylo převedeno, na základě rozhodnutí příslušných orgánů, 87 koní zabavených kvůli týrání, kteří byli ustájeni u chovatelů, mimo jiné, také v jižních Čechách, a tedy také v působnosti pracoviště ÚZSVM v Táboře.

ÚZSVM: Třináct koní z Jankova má nového majitele
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Koně byli v té době již rozmístěni u chovatelů podle jejich kapacitních možností. Tito chovatelé odvedli za dobu, po kterou měli koně v úschově, naprosto profesionální práci co do zlepšení fyzického stavu, léčení a resocializace. O jejich péči nejlépe vypovídá fakt, že některé klisny se ohřebily a přivedly na svět životaschopná a zdravá hříbata.

Pracoviště ÚZSVM v Českých Budějovicích převzalo celkem 13 koní. ÚZSVM v Táboře osm koní, ÚZSVM v Českých Budějovicích čtyři koně a ÚZSVM v Jindřichově Hradci jednu březí starší klisnu. ÚZSVM se postaral o fyzické převzetí koní podle čipových čísel, veterinární prohlídku, změnu v registračních průkazech, nechal očipovat hříbata, pořídit registrační průkazy, obstaral znalecké posudky o ceně koní a uzavřel s chovateli smlouvy. Koně byli pracovníky ÚZSVM průběžně sledováni i s ohledem na zimní období. Jednalo se o velmi náročnou agendu. Po shromáždění všech nutných podkladů, jednotlivá pracoviště akceptovala žádosti chovatelů, u nichž byli koně v péči, o odkoupení. Koně tak zůstanou u lidí, kteří se o ně dobře postarají. „Hradecká“ kobylka v den sv. Valentina porodila již novým majitelům zdravou klisničku, kterou symbolicky pojmenovali Valentýna.

Další koně byli ustájeni ve středních Čechách. Koně, o které chovatele neměli zájem, byli nabídnutí ve výběrových řízeních. Prozatím se uskutečnilo šest výběrových řízení s aukcí – z toho ve dvou případech se jednalo o druhá kola. V prvních čtyřech výběrových řízeních se podařilo prodat celkem 22 z 37 koní. Následovala další dvě výběrová řízení, která se uskutečnila 7. a 8. března 2018. Ve středu 7. března se podařilo prodat všech 9 nabízených koní. Následující den, 8. března, byli z šesti nabízených koní dva prodáni, nabídky na další měly bohužel vady. Z celkového počtu 87 týraných koní, kteří ÚZSVM připadli, tak zbývají již jen čtyři z nich - Coudy, Kráska, Servus a Slavík. Ti budou nabízeni v dalším kole výběrového řízení, které končí 20. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…