ÚZSVM: Vyjádření k obsazení budovy „Kliniky“

25.05.2016 11:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových obdržel v pátek 20. května před 17. hodinou od Policie ČR oznámení o uložení nástražného výbušného systému v objektu Jeseniova 60, Praha 3. Kdo byl autorem oznámení, ÚZSVM není známo.

ÚZSVM: Vyjádření k obsazení budovy „Kliniky“
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Policie provedla kontrolu a objekt ÚZSVM, jakožto jedinému oprávněnému vlastníkovi, kolem 20:30 předala prázdný. Objekt jsme ihned zabezpečili proti vniknutí třetích osob a za součinnosti policie zahájili soupis věcí, které se v objektu nacházely. Během krátké doby do objektu protiprávně vnikly osoby, které se policii podařilo vyvést. S ohledem na bezpečnost našich zaměstnanců a na doporučení Policie ČR jsme přerušili soupis věcí, objekt zabezpečili, uzamkli a opustili. Přítomné jsme opakovaně upozornili, že budova je nyní prázdná, uzamčená a vniknutí do objektu by bylo protiprávní s tím, pokud tento stav nastane, ÚZSVM požádá o součinnost policii. ÚZSVM učinil a činí veškeré kroky k tomu, aby protiprávní jednání bylo odstraněno.

Opětovné vniknutí neoprávněných osob do objektu je protiprávní a naprosto nepřijatelné. Zástupci Kliniky, stejně jako každý jiný, musí dodržovat všechny právní předpisy. To, co se nyní děje v objektu Jeseniova 60, Praha 3 je velmi nebezpečný precedens v rámci celé České republiky. Použijeme veškeré právní prostředky k tomu, aby byla práva České republiky důsledně chráněna. Samotný výkon práva je v kompetenci Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …