ÚZSVM identifikoval na Benešovsku 46 neznámých vlastníků nemovitostí, včetně Habsburků

22.06.2016 9:16

Zaměstnancům regionálního pracoviště ÚZSVM Benešov se od počátku roku podařilo v seznamu neznámých vlastníků nemovitostí v katastru identifikovat 46 původních majitelů pozemků o celkové výměře 9,5 ha půdy. Byl mezi nimi i pozemek zapsaný na bývalou rakousko-uherskou panovnickou rodinu Habsburků. Většina potenciálních dědiců již podala návrhy na zahájení dědických řízení, a pozemky tak získají správného majitele.

ÚZSVM identifikoval na Benešovsku 46 neznámých vlastníků nemovitostí, včetně Habsburků
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

V rámci agendy neznámých vlastníků spolupracují kolegové z benešovské pobočky ÚZSVM s katastrálním úřadem a regionálními archivy. Výsledkem je mimo jiné nalezení dokladů pro dva pozemky o celkové výměře 2113 m2, které byly v katastru nemovitostí pro absenci listin evidovány na neznámého vlastníka s adresou neznámou. V obou případech se jedná o pozemky pod komunikacemi, které byly v důsledku různých evidenčních změn z minulosti zahrnuty pod jiné pozemky a k jejich „objevení“, tedy znovuzavedení do evidence katastru nemovitostí, došlo v rámci digitalizací (obnov katastrálního operátu).

V katastrálním území Šebáňovice se jednalo o původní veřejný statek, znárodněný v roce 1948. V katastrálním území Kozmice u Benešova šlo o původní majetek náležící k Panství Konopiště, tedy v majetku Habsburků, jejichž majetek byl zestátněn již v roce 1921. Tento pozemek získal nového vlastníka – státní podnik Lesy ČR, protože tvoří součást lesní dopravní sítě v rámci lesních porostů a pozemků spravovaných Lesním závodem Konopiště.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…