ÚZSVM na Lounsku převedl pozemky z Mapy majetku státu dříve zapsané na Státní statek Postoloprty

14.05.2017 20:19

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Lounech prověřil další nemovitosti zapsané na listu vlastnictví zaniklého státního podniku. Tentokrát se jednalo o majetek zapsaný v katastru nemovitostí na Státní statek Postoloprty s. p., který zanikl již v září 1996.

ÚZSVM na Lounsku převedl pozemky z Mapy majetku státu dříve zapsané na Státní statek Postoloprty
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Na tento neexistující státní podnik byly evidovány tři pozemky ležící v katastrálním území Velemyšleves o celkové výměře 6 171 m2, zapsané v katastru nemovitostí jako orná půda a chmelnice. Dvě z těchto pozemkových parcel o výměře 5 932 m2 ÚZSVM právě z důvodu, že se jedná o zemědělský půdní fond, bezúplatně převede Státnímu pozemkovému úřadu. Třetí pozemková parcela, která je sice v katastru nemovitostí evidována jako součást zemědělského půdního fondu, má ve skutečnosti charakter ostatní plochy, a proto bude s tímto pozemkem dále nakládáno v souladu se zákonem o majetku státu.

ÚZSVM v roce 2015 vypracoval unikátní inventuru nemovitostí zapsaných v katastru nemovitostní na stát – Mapu majetku státu. Díky ní zjistil, že v České republice se nacházelo 25 557 nemovitostí, které byly zapsány na subjekty zaniklé, nedohledané, nedostatečně identifikované či v likvidaci. Řada těchto nemovitostí již byla převedena na nového vlastníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…