ÚZSVM nabízí k prodeji za 6,5 milionu bývalý kněžský seminář ve Vidnavě

12.06.2016 11:46

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vyhlásil nové kolo výběrového řízení na prodej rozsáhlého areálu bývalého kněžského semináře v obci Vidnava na Jesenicku. Soubor nemovitostí zahrnující budovy o výměře přes 4,5 tisíce m2 a pozemky zabírající více než 27 tisíc m2 nabízí po příslušných stavebních úpravách široké možnosti využití. Minimální kupní cena komplexu činí 6,5 milionu korun.

ÚZSVM nabízí k prodeji za 6,5 milionu bývalý kněžský seminář ve Vidnavě
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Nabídky formou obálkové metody mohou zájemci zasílat do středy 29.6. 2016 do 9.00 hodin na adresu Územního pracoviště Ostrava, Lihovarská 1335/9, 716 10 Ostrava - Radvanice. Jako jediné kritérium pro výběr kupujícího je stanovena výše nabízené kupní ceny.

Po otevření obálek se následně zahájí aukce, při níž mohou účastníci s nabídkou splňující vyhlášené podmínky a účastnící se otevírání obálek na místě přihazovat nad nejvyšší nabídnutou cenu. Detailní informace o výběrovém řízení jsou dostupné na webu ÚZSVM v sekci Nabídka majetku.

Kněžský seminář a filozoficko-teologické učiliště ve Vidnavě byl založen vratislavským biskupem a kardinálem Jiřím Koppem v roce 1899. Během 2. světové války zde byli vězněni vojenští zajatci. Budovu používalo po skončení války družstvo Jednota z Jeseníku jako sklad obilí. Objekt převzala v roce 1950 vojenská správa a Ministerstvo obrany zde zřídilo Vojenskou dětskou ozdravovnu Vidnava, která sloužila svému účelu až do roku 1997. Poté zůstala budova opuštěná a stát později celý komplex od církve – jejího původního vlastníka – odkoupil. ÚZSVM získal komplex od Vězeňské správy ČR na základě usnesení vlády České republiky, která 15. června loňského roku rozhodla o změně příslušnosti s tímto majetkem státu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…