ÚZSVM nabízí k pronájmu kostel v Havlíčkově Brodě

05.05.2019 10:48

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Havlíčkově Brodě vyhlásil výběrové řízení s aukcí na pronájem prostor v objektu klášterního kostela svaté Rodiny v Havlíčkově Brodě včetně vybavení po dobu sedmi let. Minimální výše ročního nájemného činí 22 000 Kč.

ÚZSVM nabízí k pronájmu kostel v Havlíčkově Brodě
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nabízený majetek tvoří nebytové prostory stavby klášterního kostela sv. Rodiny včetně kaple Božího hrobu a také mobiliář a další vybavení kostela, jako například oltář, kazatelna, relikviáře, varhany či zpovědnice. Kostel, který je odsvěcen, se nachází v zastavěné části Havlíčkova Brodu a je součástí bývalého klášterního komplexu augustiniánského kláštera. Kostel je stavebně a technicky propojen s administrativní budovou, ve které se nachází pracoviště ÚZSVM. Celková užitná plocha pronajímaného majetku činí 477,14 m2.

Pro kvalitní akustiku je interiér kostela s kapacitou 316 míst k sezení vyhledávaným objektem pro pořádání kulturních akcí. Prostory kostela sv. Rodiny je možné také využít například pro předávání maturitních vysvědčení, svatební obřady či firemní akce.

ÚZSVM dlouhodobě o tento významný objekt pečuje. V minulých letech například opravil plášť kaple Božího hrobu, poškozené omítky v zákristii hlavního oltáře, štítovou zeď kostela či kopuli, která se vlivem silného větru zřítila. ÚZSVM mimo jiné nechává pravidelně ladit varhany a v roce 2006, 2007 a 2008 zajistil interiérové plynování kostela, které napomáhá k likvidaci dřevokazného hmyzu a zároveň chrání některé umělecké prvky na oltáři. Od roku 2003 ÚZSVM investoval do oprav objektu kostela sv. Rodiny několik milionů korun.

Výběrové řízení je vyhlášeno do 15. května 2019. Podrobnosti naleznete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…