ÚZSVM odhalil další nemovitosti zaniklých státních podniků, tentokráte na Českolipsku

15.02.2016 9:43

Zaměstnanci regionálního pracoviště ÚZSVM Česká Lípa prolustrovali majetkové položky zapsané v katastru nemovitostí na dnes již neexistující státní subjekty v okrese Česká Lípa. Na tento „osiřelý“ státní majetek poukázala analýza ÚZSVM Mapa majetku státu, která v celé České republice identifikovala 25.155 nemovitostí po 1.308 zaniklých státních subjektech.

ÚZSVM odhalil další nemovitosti zaniklých státních podniků, tentokráte na Českolipsku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Nově se podařilo dohledat pozemky Státního statku Mimoň, Státního statku Dubá a Státního statku Cvikov. Nemovitosti poté byly v souladu se zákonem o pozemních komunikacích bezúplatně převedeny do vlastnictví Libereckého kraje.

Jednalo se celkem o pět pozemků o celkové výměře 3.051 m2 zastavěných silnicemi II. a III. třídy, nacházející se v katastrálních územích Lasvice, Kvítkov u České Lípy, Doksy u Máchova jezera a Dřevčice. Jejich účetní hodnota činí téměř 793 tisíc korun. Na pozemcích leží silniční tělesa ve vlastnictví Libereckého kraje vybudovaná před rokem 1980 a některé i před rokem 1963. Bezúplatným převodem došlo ke sjednocení vlastnictví majitele silničního tělesa a pozemku ležícího pod ním. Zároveň se tím zjednodušil výkon vlastnických práv, například při opravách silnic.

Mapu majetku státu obsahující celkem 1.626.414 položek vytvořil ÚZSVM v loňském roce. Jejím smyslem byla inventura státem vlastněných nemovitostí vedených v katastru nemovitostí a jejich analýza podle druhu, teritoria a státních subjektů, které s nimi hospodaří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…