ÚZSVM opět převzal areál Permon na Příbramsku

24.11.2017 19:36

Odloučené pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Příbrami převzalo v souladu se zákonem o majetku České republiky rozsáhlý areál Permon v obci Hříměždice, poblíž vltavské vodní nádrže Slapy. Kromě budov tvoří objekt 10 nemovitostí o celkové rozloze 35 786 m2. Celková hodnota převzatého majetku je téměř 89 milionů Kč.

ÚZSVM opět převzal areál Permon na Příbramsku
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Objekt (původně vybudovaný jako zařízení pro odborovou rekreaci) byl zakoupen Okresním úřadem Příbram v roce 1998 s plánem jeho rekonstrukce a následným využitím pro Ústav sociální péče pro mentálně postižené dívky v Nalžovicích. K převedení objektu na ústav však nedošlo. V roce 2003, po ukončení činnosti okresních úřadů, převzal objekt ÚZSVM a v následujícím roce jej převedl na Diagnostický ústav – Domov pro děti-cizince a Středisko výchovné péče. V posledních letech však již nebyl areál k tomuto účelu využíván a diagnostickým ústavem byl opět předán do hospodaření ÚZSVM.

Získaný majetek ÚZSVM pro svoji činnosti nepotřebuje, proto bude nabídnut k využití ostatním státním institucím. V případě, že o areál neprojeví žádný státní subjekt zájem, dostanou příležitost k jeho získání kupci ve veřejné dražbě, v předpokládaném termínu v prvním čtvrtletí 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…