ÚZSVM předal alžbětinkám barokní kaple a pozemky na Novém Městě

11.06.2014 8:40

ÚZSVM, Územní pracoviště v hlavním městě Praze, uzavřel dle zákona č. 428/2012 Sb., o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi dohodu s Konventem sester alžbětinek v Praze o vydání majetku v katastrálním území Nové Město.

ÚZSVM předal alžbětinkám barokní kaple a pozemky na Novém Městě
Foto: hns
Popisek: Církevní restituce, ilustrační koláž

Předmětem dohody byly pozemky v areálu Nemocnice sv. Alžběty, která je ve vlastnictví Konventu a pozemky s kaplemi sv. Marie Lourdské a sv. Panny Barbory, sloužící sestrám k duchovním účelům. Vydávané nemovitosti jsou kulturními památkami.

Pozn.: Kaple sv. Panny Barbory s kostnicí byla postavena v roce 1768 a vysvěcena v roce 1769. Původně vznikla jako hřbitovní kaple, která slouží hřbitovu kláštera alžbětinek při kostele Panny Marie Bolestné na Slupi. Hřbitov si alžbětinky vybudovaly na místě bývalých vinic a zahrad ve svahu pod kostelem sv. Apolináře. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…