ÚZSVM převedl SPÚ přes 4 hektary orné půdy u Moravského Krumlova

30.01.2017 12:33

Znojemské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) převedlo Státnímu pozemkovému úřadu (SPÚ) 25 pozemků o celkové výměře 41 265 m2 zejména orné půdy v katastrálním území Trstěnice u Moravského Krumlova.

ÚZSVM převedl SPÚ přes 4 hektary orné půdy u Moravského Krumlova
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

ÚZSVM nejprve převedl SPÚ pouze poloviční podíl na zmíněných pozemcích, a to v roce 2015. Tento podíl získal ÚZSVM do své správy po bývalém okresním úřadě. Při lustraci nabývacích listin však bylo zjištěno, že zbývající poloviční podíl na pozemcích je zapsaný v katastru nemovitostí na osobu, která zemřela již v roce 1986. ÚZSVM tedy následně podal podnět k příslušnému soudu k dodatečnému projednání dědictví. Jelikož však osoba nezanechala žádné zákonné či závětní dědice, i zbývající poloviční podíl na pozemcích připadl státu, tentokrát jako tzv. odúmrť. ÚZSVM tedy následně převedl SPÚ i zbývající podíl na pozemcích.

Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…