ÚZSVM převzal budovu po finančním úřadu v Havlíčkově Brodě

28.05.2017 10:30

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Havlíčkově Brodě převzal podle zákona o majetku státu nepotřebnou budovu Generálního finančního ředitelství (GFŘ) v Havlíčkově Brodě, na adrese Smetanovo náměstí 261. Administrativní budova v minulosti sloužila jako sídlo územního pracoviště Finančního úřadu pro Kraj Vysočina.

ÚZSVM převzal budovu po finančním úřadu v Havlíčkově Brodě
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Na základě rozhodnutí dislokační komise nabídne ÚZSVM předmětný majetek k prodeji formou výběrového řízení s následnou aukcí, pokud o nemovité věci neprojeví zájem jiná organizační složka státu, jejichž požadavky jsou v současné době v Havlíčkově Brodě uspokojeny umístěním ve státních administrativních budovách.

Pracoviště Finančního úřadu bylo přestěhováno v lednu tohoto roku do administrativní budovy ÚZSVM Štáflova 2003. Objekt je tím plně efektivně využit.

Pro potřeby finanční správy zajistil ze svého rozpočtu ÚZSVM v objektu předchozí úpravy v hodnotě 8 197 971 korun. Přestěhováním pracoviště finančního úřadu odpadla potřeba rekonstrukce budovy na Smetanově náměstí, která by si vyžádala desítky milionů korun.

Objekt Štáflova 2003 kromě ÚZSVM a GFŘ v současné době využívají Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové, Krajská hygienická stanice kraje Vysočina, Český statistický úřad, Česká správa sociálního zabezpečení, Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě, Česká školní inspekce a Krajské ředitelství police kraje Vysočina. V objektu je umístěno na 200 zaměstnanců státu.

Převod správy majetku mezi organizačními složkami státu se uskutečňuje na základě zápisu o předání majetku a změně příslušnosti hospodařit s majetkem státu. Protokol o předání byl mezi GFŘ a ÚZSVM podepsán dne 15. 5. 2017. Ve stejný den podal ÚZSVM na příslušném pracovišti Katastrálního úřadu pro Vysočinu návrh na záznam změny příslušnosti hospodařit v katastru nemovitostí. Změnu příslušnosti hospodařit s tímto majetkem schválila dne 20. 3. 2017 Regionální dislokační komise Hradec Králové.

Jedná se o nepodsklepenou devítipodlažní budovu z konce 70. let minulého století se zastavěnou plochou 336 m2. Součástí objektu o celkové ploše 2 896 m2 jsou čtyři garáže. V bezprostřední blízkosti budovy se dále nachází stavba, která sloužila dříve jako archiv. Objekt přiléhá k další stavbě restaurace cizího vlastníka a k dalšímu objektu, jenž je sídlem dalších institucí, zajišťujících služby pro občany. Účetní hodnota převzatých nemovitých a movitých věcí je 28 190 863 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…