ÚZSVM převzal od NPÚ nevyužívanou budovu v Ústí nad Labem

09.10.2017 18:04

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Ústí nad Labem převzalo podle zákona o majetku státu od Národního památkového ústavu (NPÚ) nevyužívanou administrativní budovu v centru města.

ÚZSVM převzal od NPÚ nevyužívanou budovu v Ústí nad Labem
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Budovu NPÚ nepotřebuje k plnění svých úkolů, a proto rozhodl o její nepotřebnosti a předal ji do správy ÚZSVM.

Administrativní budova se nalézá po levé straně ulice Králova Výšina směrem po jejím ostrém stoupání od středu krajského města. Užívání nemovitosti bylo zahájeno v roce 1926. NPÚ provedl cca před 25 lety úpravy domu. Jednalo se o částečné vnitřní úpravy celé nemovitosti, která byla přeměněna z bytového domu o třech bytech a prodejny na administrativní budovu. V katastru nemovitostí je však budova dále vedena jako budova pro bydlení.

Budova má částečně zapuštěný suterén a tři nadzemní podlaží, v každém podlaží jsou tři místnosti, chodba, schodiště a WC. Vlastní nemovitost stojí na mírně se svažujícím pozemku o velikosti 316 m². V budově je rozvod vody a kanalizace, vytápění budovy je zajištěno elektrickými přímotopy. Budova je delší dobu prázdná a nevyužívaná.

S nemovitostí souvisí vedlejší stavba (kolna a sklad), která je ve velmi špatném technickém stavu, a také venkovní úpravy (plot, vrata, opěrná zeď z lomového kamene). Na pozemku se nacházejí trvalé porosty.

ÚZSVM budovu přednostně nabídne organizačním složkám státu a státním organizacím. V případě jejich nezájmu zajistí její aktuální ocenění a nabídne k prodeji široké veřejnosti formou výběrového řízení s následnou aukcí. Již nyní ÚZSVM eviduje o tuto nemovitost předběžný zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…