ÚZSVM prodal soubor pozemků z bývalého panství rodu Geymüllerů

02.04.2017 15:47

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Pelhřimově řešil za dobu své existence řadu případů, v nichž figuroval majetek náležející dříve do kamenického panství, které vlastnil až do roku 1945 rod Geymüllerů, kdy byl celý majetek zkonfiskován na základě jednoho z Benešových dekretů.

ÚZSVM prodal soubor pozemků z bývalého panství rodu Geymüllerů
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Zatím posledním majetkem, který byl realizován, je soubor pěti pozemků, které v minulosti tvořily součást areálu tzv. Rudolfovy pily, která nese jméno po jednom z členů rodu Geymüllerů.

?Tento majetek byl následně realizován různými způsoby, např. bezúplatnými převody Městu Kamenice nad Lipou, státním organizacím jako je Ředitelství silnic a dálnic ČR nebo prodejem. Prodaná Rudolfova pila se nacházela v Kamenici nad Lipou, blízko Pecovského rybníka, u silnice vedoucí k osadě Johanka. Pila byla provozována ještě na konci 20. století. Její provoz byl ukončen v r. 1997 a v dalších letech pak probíhala demolice budov v bývalém areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…