ÚZSVM se ujal správy komplexu Hanáckých kasáren v Olomouci

01.06.2017 21:06

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Olomouci na základě usnesení vlády z března letošního roku převzalo památkově chráněný objekt v historickém jádru města Olomouc, který je znám jako „Hanácká kasárna“.

ÚZSVM se ujal správy komplexu Hanáckých kasáren v Olomouci
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Stavba byla vybudována v roce 1746 jako vojenský lazaret a celou dobu své existence sloužila k vojenským účelům. Až do předání objektu do správy ÚZSVM s ním hospodařilo Ministerstvo obrany. Stavba je ve velmi dobrém technickém stavu i díky vybudovanému unikátnímu podzemnímu tunelu, který vede okolo jejího jižního průčelí a zajišťuje dostatečné větrání i podzemní část budovy. Záměrem ÚZSVM je využít tento rozsáhlý komplex pro administrativu a soustředit sem vybrané organizační složky státu, a tím snížit požadavky na zdroje státního rozpočtu. V Olomouci je trvale neuspokojená poptávka organizačních složek státu po administrativních prostorách ve vlastnictví státu, a tyto jsou rozmístěny v objektech s komerčním nájmem.

Předpokládaná kapacita je až 450 funkčních míst, celková plocha činí 20 000 m², z toho kancelářská plocha bezmála 7 000 m². Po faktickém převzetí majetku ÚZSVM zahájí všechny nezbytné kroky, včetně potřebné rekonstrukce tak, aby tento projekt mohl být realizován v co nejkratší době.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…