ÚZSVM spravuje objekt v Jablonci nad Nisou s cennými architektonickými prvky

03.10.2017 9:35

Odloučené pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Liberci spravuje objekt v Jablonci nad Nisou na adrese Podhorská 62, v němž do svého zrušení v roce 2010 sídlilo odloučené pracoviště ÚZSVM Jablonec nad Nisou.

ÚZSVM spravuje objekt v Jablonci nad Nisou s cennými architektonickými prvky
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

V současné době je objekt užíván třemi organizačními složkami státu a kapacitně je tak téměř naplněn. Historicky sídlil v budově okresní úřad, jeho předchůdce okresní národní výbor a ještě dříve generální ředitelství Bižuterie.

Právě v tomto období dostal objekt podobu s mnoha prvky, které byly zčásti poničeny různými stavebními úpravami z dob okresního národního výboru, ale zčásti zůstaly zachované dodnes a jsou vysoce architektonicky ceněné. Jedná se zejména o plášť budovy z čelního pohledu, některé stropy a hlavní schodiště. Uvedené prvky jsou i předmětem zájmu Národního památkového ústavu, který si v měsíci červenci pořizoval fotografie pro vlastní katalogovou dokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…