ÚZSVM v Hradci Králové řeší pozemky po zaniklých vodních družstvech

16.10.2018 15:42

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Hradci Králové získal majetek po zaniklých vodních družstvech podle zákona o majetku České republiky.

ÚZSVM v Hradci Králové řeší pozemky po zaniklých vodních družstvech
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V katastrálních územích na Královéhradecku bylo evidováno celkem jedenáct subjektů tohoto typu, u nichž bylo zjištěno, že jejich majetek přešel na stát podle ustanovení zákona o vodním hospodářství.  V deseti případech šlo o typická různě velká „vodní družstva“, která zahrnovala jedno i více katastrálních území.  Celková výměra pozemků činila 77 371 m2, z toho na vodní plochy připadá 60 177 m2. Zbývající pozemky jsou vedeny jako ostatní plocha (4 785 m2), orná půda (10 992 m2) a trvalý travní porost (1 417 m2).

V jednom případě se šetření týkalo subjektu „Společenstvo pro odvodňování pozemku“, pro které byl evidován pouze jediný pozemek o výměře 361 m2. O tento pozemek požádala obec Sovětice z důvodu budování protizáplavové stavby. Zbylé pozemky jsou po prošetření postupně převáděny podle svého charakteru především státním institucím - Státnímu pozemkovému úřadu, Povodí Labe, s.p. a Lesům České republiky, s.p.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.