ÚZSVM v Karlových Varech opakovaně využil pomoci hasičů

19.01.2018 22:28

Memorandum o spolupráci mezi Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) a Generálním ředitelstvím Hasičských záchranných sborů ČR ocenili v uplynulém roce 2017 několikrát také v odloučeném pracovišti ÚZSVM v Karlových Varech.

ÚZSVM v Karlových Varech opakovaně využil pomoci hasičů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V průběhu loňska využili Karlovarští možnosti spolupráce a pomoci hasičů opakovaně. V několika případech šlo o nasazení těžké techniky a vozidel při přepravě rozměrného a těžkého nákladu a jeho umístění v terénu, jindy při kácení a ořezech stromů a odklizení a likvidaci vzniklého odpadu. Několikrát pomohli hasiči ÚZSVM i při práci ve výškách, kdy bylo například třeba zabezpečit budovu s poškozenou fasádou, vyměnit rozbitá okna a podobně.

Díky této spolupráci došlo k výrazné úspoře finančních prostředků ve výši několika desítek tisíc korun, které by musely být vynaloženy ze státního rozpočtu při zajištění prací komerčními firmami. Opomenout nelze ani časové hledisko, neboť při zajištění uvedených činností jinými subjekty by s ohledem na nezbytnou administrativu nebylo možno reagovat na některé vzniklé situace neprodleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …