ÚZSVM v Olomouci převedl úplatně pozemky v centru obce Javoříčko

25.11.2017 10:30

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Olomouci uskutečnil prodej tří pozemků, které se nachází v centru obce Javoříčko, a které jsou částečně zastavěny stavbou občanské vybavenosti ve vlastnictví fyzické osoby.

ÚZSVM v Olomouci převedl úplatně pozemky v centru obce Javoříčko
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Stavba je využívána pro provozování rychlého občerstvení u centrálního parkoviště pro návštěvníky pietního místa – památníku obětí II. světové války a také Javoříčských jeskyní. Kupní cena činila 88 000 korun.
?
ÚZSVM tak navázal na převod pozemků v blízkosti pomníku a hrobu obětí javoříčské tragédie do vlastnictví obce. Současné Javoříčko je malým pozůstatkem původní obce. Dne 5. května 1945 ji přepadové komando SS srovnalo se zemí, jako pomstu za pomoc obyvatel obce partyzánům. Na okraji obce bylo upraveno pietní místo připomínající tuto tragickou událost, kde byl v roce 1955 umístěn památník a v roce 1978 byl vyhlášen Národní kulturní památkou. Obec areál památníku rozšířila o odkrytí základů domů, vypálených v květnu 1945, v blízkosti společného hrobu zavražděných obětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …