ÚZSVM zajistil ošetření dvou líp, kterým hrozilo rozlomení koruny

26.08.2018 16:12 | Zprávy

I zdánlivě zdravé stromy mohou být narušeny tak, že by mohly způsobit škodu na majetku či dokonce ohrožení osob. Takové riziko bylo odhaleno i u dvou vzrostlých lip malolistých na pozemku ve správě Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Havlíčkově Brodě.

ÚZSVM zajistil ošetření dvou líp, kterým hrozilo rozlomení koruny
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pracovníci ÚZSVM proto zajistili odborné ošetření a úpravu korun obou stromů tak, aby k nebezpečné situaci nedošlo, a přitom stromy mohly být jako dosud součástí zeleně v multifunkčním areálu v centru města.

Na základě posouzení zdravotního stavu dřevin Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR bylo u obou lip zjištěno vidlicové rozvětvení dvou částí kmenů stromů v takové míře, že by to mohlo vést k rozlomení koruny a nebezpečnému pádu ulomených částí na zem.

V součinnosti s odborem životního prostředí Městského úřadu v Havlíčkově Brodě proto bylo ÚZSVM navržena instalace dynamické bezpečnostní vazby v obou korunách. Tyto práce pak za pomoci lezecké techniky provedli pracovníci specializované firmy.

Odborným ošetřením stromů ÚZSVM přispěl k zajištění bezpečnosti přilehlých objektů a k ochraně zdraví návštěvníků multifunkčního areálu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.