Účastníci 7. kolokvia Pioneer Investments se sešli ve vídeňském Hofburgu

04.12.2013 19:05

V prostorách císařského paláce Hofburg ve Vídni se 12. listopadu sešli účastníci sedmého ročníku kolokvia investiční skupiny Pioneer Investments. Letos v pořadí již druhé prestižní setkání tentokrát nabídlo pohled na aktuální vývoj monetární politiky a strukturální reformy jako pomoc při oživení světové ekonomiky.

Účastníci 7. kolokvia Pioneer Investments se sešli ve vídeňském Hofburgu
Foto: Pioneer Investments
Popisek: Pioneer Investments

Pozvání na investiční konferenci opět přijali odborníci z řad laureátů Nobelovy ceny, významných akademiků a klíčových osobností mezinárodních finančních institucí, jako je Evropská centrální banka (ECB).

Guvernér Rakouské národní banky a člen rady guvernérů ECB profesor Ewald Nowotny a Thomas J. Sargent, nositel Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2011 a poradce Fedu, diskutovali s Giordanem Lombardem, ředitelem investic a zástupcem generálního ředitele Pioneer Investments, o současných nástrojích využívaných v monetární politice a strukturálních reformách. Předvedli také, jak by mohly makroekonomické faktory ovlivnit úrokové sazby, spready a volatilitu, které budou klíčové pro investiční rozhodování. Ve svých příspěvcích se zamýšleli nad budoucností finančních trhů a nad konkrétními strukturálními změnami, které by mohly přispět k jejich oživení.

„Vídeňské kolokvium bylo v letošním roce již druhou investiční konferencí tohoto formátu, kterou naše skupina uspořádala.Chtěli jsme reagovat na aktuální události a vytvořit možnost diskutovat v rámci odborného fóra na téma monetární politiky, které se v posledních měsících dotklo významně řady nejen evropských ekonomik. Za dobu své existence se naše globální kolokvia etablovala jako diskusní platforma té nejvyšší kvality a pro zúčastněné odborníky jsou vždy velkou výzvou i přínosem,“ říká Roman Pospíšil, generální ředitel společností skupiny Pioneer Investments v ČR a SR.

Ve speciálním bloku s názvem „Klient v centru pozornosti“ věnovaném výzvám a příležitostem, jimž investoři čelí v současném cyklu monetární politiky, debatovali přední odborníci o tom, jak poskytovat řešení a podporovat domácnosti v prostředí nízkých výnosů a pomoci jim připravit se na riziko růstu úrokových sazeb.

Mezi účastníky, kteří v rámci letošního kolokvia přednesli své příspěvky, patřili:

  • Ewald Nowotny, guvernér rakouské centrální banky a člen rady Evropské centrální banky,
  • Thomas J. Sargent, nositel Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2011 a poradce Fedu,
  • Prof. Axel Börsch-Supan, Ph.D., profesor makroekonomie a veřejné politiky z mnichovského Institutu sociálního práva a politiky Maxe Plancka, člen Německé národní akademie věd,
  • Willibald Cernko, generální ředitel UniCredit Bank Austria,
  • Werner Kretschmer, generální ředitel Pioneer Investments Austria, generální ředitel pro region Austria & CEE
  • Giordano Lombardo, ředitel investic a zástupce generálního ředitele Pioneer Investments.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…