Uchazeči se zdravotním postižením z Ústeckoorlicka dostanou šanci na novou práci

18.03.2016 7:35

Celkem osm zaměstnavatelů z Ústeckoorlicka i širokého okolí nabídne lidem se zdravotním postižením (OZP) práci především v oblastech výrobní sféry a ostrahy. Hledat budou například pracovníky pro kompletaci a balení výrobků, výstupní kontrolu, strážné nebo uklízeče. V pořadí druhý ročník „Burzy práce pro OZP“ pořádá Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí. Akce proběhne v pátek 18. 3. 2016 mezi 9.30 – 12.30 hodinou v prostorách ÚP ČR (17. Listopadu 1394, 562 01 Ústí nad Orlicí).

Uchazeči se zdravotním postižením z Ústeckoorlicka dostanou šanci na novou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Výstava je určena především OZP z řad uchazečů o zaměstnání, ale i partnerům, kteří pracují v oblasti poradenství a zaměstnávání právě těchto osob. Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí v současné době eviduje 744 lidí se zdravotním postižením, kteří tvoří v tomto regionu 16,4 % z celkového počtu uchazečů o zaměstnání. Zdejší zaměstnavatelé nabízejí prostřednictví ÚP ČR celkem 1 744 volných pracovních míst. Z toho jich je 145 vhodných pro OZP. 

„Jde o specifickou skupinu uchazečů o zaměstnání, která se zvýšenou mírou podílí na dlouhodobé nezaměstnanosti, a proto je důležité se problematikou zaměstnávání těchto klientů intenzivně zabývat. Mimo jiné ve spolupráci s dalšími sociálními partnery,“ upozorňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí Vladimíra Lesenská. 

A právě specialisté ÚP ČR budou připraveni zájemcům poradit při výběru vhodného zaměstnání, rekvalifikace, s tvorbou životopisu, motivačního dopisu či jim představí nástroje a opatření aktivní politiky zaměstnanosti. Návštěvníci se dozvědí i podrobnosti týkající se pracovní rehabilitace. 

Jak už bylo řečeno, na výstavu se sjedou zaměstnavatelé, ale také příspěvkové a neziskové organizace a další subjekty, které se zabývají problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Účastníkům akce představí svou nabídku pracovních míst. Lidé se mohou také těšit na ukázky konkrétních pracovních činností. Zaměstnavatelé zase budou mít možnost provést předvýběr potenciálních zaměstnanců z řad návštěvníků burzy. Před samotným zahájením přehlídky proběhne diskuse prezentujících organizací a zástupců ÚP ČR k problematice zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Účast pro vystavovatele i návštěvníky je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…