Učitelé technických oborů dokončili odbornou praxi v ArcelorMittal Ostrava

16.06.2013 15:25

Prvních deset pedagogů technických oborů z Moravskoslezského kraje včera převzalo diplomy potvrzující absolvování odborného kurzu, který po celý rok probíhal za spolupráce hutě ArcelorMittal Ostrava a obecně prospěšné společností Sedukon.

Učitelé technických oborů dokončili odbornou praxi v ArcelorMittal Ostrava
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Speciální program profesního rozvoje pro učitele je akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Odbornou praxi v oborech hutník, koksař, strojař a elektrikář již úspěšně absolvovalo deset učitelů, dalších deset zahájí odbornou praxi v huti v září.
 
„Nahlédnutí do současného dění v hutním provozu bylo velmi poučné a mohl jsem oživit své vzpomínky ze školy a znalosti tím, co se za tu dobu změnilo. V současné době vyučuji žáky oboru Hutník, a proto získané informace využiji přímo ve vyučovacích hodinách,“ popsal své zkušenosti Kamil Staněk ze Střední průmyslové školy Ostrava-Vítkovice.
 
Cílem vzdělávacího programu bylo poskytnout pedagogickým pracovníkům odbornou praxi v reálném provoze. Výuka probíhala jak prezenčně přímo v ostravské huti, tak i distanční formou pomocí e-learningu. Pedagogové mohli navštěvovat odborné kurzy, stáže a exkurze dle technického zaměření a také „stínovat“ odborníky v oboru přímo při práci ve výrobě. Podmínkou úspěšného ukončení studia bylo dosažení nejméně 85 % kreditů a vypracování závěrečné práce i pracovních listů dle vybraného oboru.
 
„Studenti nemohou být pohrouženi jen v teorii, pro úspěch na pracovním trhu musí znát i podnikovou praxi. I k tomu pomáhá seznamování učitelů nejen s novinkami ve výrobě. Jsem rád, že se všem deseti pedagogům u nás líbilo a roční praxi si pochvalovali, i když mnohdy do kurzu docházeli v době svého volna,“ uvedl Jan Rafaj, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy ArcelorMittal Ostrava.
 
Projekt byl zahájen 30. 8. 2012 a je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Ve školním roce 2012/2013 absolvovalo ve svém volném čase odbornou praxi prvních deset pedagogických pracovníků, ve školním roce 2013/2014 ji absolvuje dalších deset. V průběhu projektu vznikají kromě pracovních listů i výuková CD a e-learningové materiály, které budou sloužit pedagogům pro účely odborné výuky a ke kterým budou mít přístup i po ukončení roční odborné praxe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…