Udržitelné bydlení Smíchov představí na Evropském Habitatu studenti ČVUT

15.03.2016 10:22

egionální konference Evropský Habitat poskytne prostor také českým urbanistům a studentům Českého vysokého učení technického. Systém programů na podporu bydlení v České republice představí zástupcům členských států i veřejnosti Ministerstvo pro místní rozvoj. Výstavu 3D modelů udržitelného bydlení v lokalitě Smíchov zahájí čtvrteční vernisáž v Kongresovém centru a samostatný blok konference bude věnován budoucnosti středoevropských sídlišť.

Udržitelné bydlení Smíchov představí na Evropském Habitatu studenti ČVUT
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Také čeští odborníci na udržitelný rozvoj sídel přispějí do odborných diskusí během konference OSN Evropský Habitat. Ministerstvo pro místní rozvoj představí systém podpůrných programů pro bydlení v České republice. „Podpora bydlení a systém programů je téma zajímavé nejen pro delegáty a zástupce členských zemí, ale také pro širokou českou veřejnost, pracovníky v oblasti bytové politiky a zástupce úřadů,“ komentuje výběr tématu ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Dostupné bydlení pro všechny a snížení počtu lidí žijících v nevyhovujících podmínkách je též jedním z velkých témat celosvětové konference Habitat III.

Čtvrteční vernisáží představí svá díla studenti ČVUT. Fakulta architektury představí téměř 100 studentských návrhů domů zasazených do lokality pražského Smíchova. Projekt Udržitelné bydlení Smíchov ukáže různé formy bydlení v blokové struktuře města. V Kongresovém centru Praha budou k vidění rozmanité modely bytových i polyfunkčních domů. „V dobách Karla IV. se města rozvíjela a rostla za hranice původních hradeb. Dnes je ale další masivní zábor půdy a růst aglomerací nežádoucí, rozvoj se odehrává především uvnitř sídel, kde dochází k zahuštění zástavby na územích k tomu určených a ke zlepšení základních funkcí u starší, dnes ne zcela vyhovující zástavby,“ říká Karla Šlechtová.

Samostatné V4 Fórum bude věnováno sídlištím- specifickým oblastem měst nejen v České republice, ale v celém středoevropském regionu. Odborné příspěvky představí koncepce dalšího rozvoje dnes nevyhovujících lokalit a návrhy jejich transformace na fungující a atraktivní součásti městské struktury. Součástí fóra bude též křest knihy Sídliště, jak dál?, která shrnuje poznatky z českého projektu zaměřeného na hledání dlouhodobé strategie rozvoje a úprav sídlišť v městech Štětí a Jilemnice.

relatedarticles title="Psali jsme:" tag="MMR" count="5" /}

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…