Ukončení vyšetřování fotbalové korupce

14.01.2015 15:42

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) ukončili vyšetřování případu ovlivňování zápasů nižších tříd fotbalových soutěží ve Středočeském kraji.

Ukončení vyšetřování fotbalové korupce
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

V této věci je trestně stíháno 5 osob z trestného činu podplacení a 20 osob z trestného činu přijetí úplatku. Obviněni jsou fotbaloví funkcionáři, delegáti a rozhodčí. Podle závěrů kriminalistů ÚOKFK mělo v průběhu roku 2013 docházet k předávání úplatků (peníze v hotovosti) v řádech několika tisíců korun ze strany funkcionářů klubů či delegátů s tím, že rozhodčí budou na hřišti působit vždy ve prospěch konkrétního mužstva. Úplatky měly být rovněž rozhodčím předávány za to, že budou na hřišti působit nestranně.

Kriminalistům ÚOKFK se podařilo zadokumentovat ovlivnění celkem 10 fotbalových zápasů nižších tříd ve Středočeském kraji, které se uskutečnily v období od května do listopadu 2013.

Osobám, které jsou obviněny z trestného činu podplacení, hrozí v případě pravomocného rozsudku trest odnětí svobody až na 2 roky nebo peněžitý trest. Obviněným z trestného činu přijetí úplatku hrozí v případě pravomocného rozsudku trest odnětí svobody až na 4 roky nebo zákaz činnosti.

Trestní stíhání všech osob je vedeno na svobodě. Spisový materiál s návrhem na podání obžaloby již byl odeslán na Okresní státní zastupitelství v Benešově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…