Ukrajinský podnik Rosatomu dodává kované polotovary JKZ Bučovice

13.06.2016 14:39

Český dodavatel nástrojové oceli a speciálních ocelí JKZ Bučovice odebere kované bloky a kované tyče od ukrajinské společnosti Energomašspecstal, která patří do ruského holdingu Atomenergomaš, strojírenské divize ruské státní korporace pro atomovou energii Rosatom. Celkem 172,53 tuny deskových a prutových polotovarů bude expedováno ve třetím čtvrtletí roku 2016.

Ukrajinský podnik Rosatomu dodává kované polotovary JKZ Bučovice
Foto: red
Popisek: Rosatom

Kované polotovary budou ve společnosti JKZ Bučovice použity k vyfrézování dílů výrobních forem.

Tato zakázka rozšiřuje spolupráci českých podniků a Rosatomu a navazuje na podobnou smlouvu z dubna 2015, podle které Energomašspecstal dodal kované polotovary pro českou firmu FER Kladno. Dodávka činila celkem 425,6 tuny kovaných desek a 137,2 tun kovaných tyčí. Deskové polotovary česká firma použila k výrobě lisovacích forem a tyčové polotovary k výrobě vytlačovacích tvarovek pro výrobu hliníkových profilů. Polotovary byly expedovány v březnu a dubnu loňského roku.

Společnost FER Kladno, s níž Energomašspecstal spolupracuje od roku 2014, vyrábí a dodává nerezavějící, nástrojovou, uhlíkovou a jinou ocel a výrobky z ní.

Ruská Státní korporace pro atomovou energii Rosatom spojuje více než 250 podniků, ve kterých pracuje přibližně 262 tisíc lidí. Strukturu korporace tvoří čtyři vědeckovýzkumné a průmyslové komplexy, podniky jaderného palivového cyklu, objekty jaderné energetiky a flotila jaderných ledoborců, která je jediná svého druhu na světě. Rosatom je jediná korporace na světě, jejíž součástí jsou podniky kompletního jaderného cyklu - od těžby, zpracování a obohacování uranu přes projektování a výstavbu jaderných elektráren, výrobu paliva až po vyřazování jaderných zařízení z provozu a nakládání s radioaktivními odpady a použitým jaderným palivem včetně jeho přepracování.

Rosatom je vlastníkem a provozovatelem všech deseti jaderných elektráren na území Ruské federace, na nichž pracuje 35 bloků produkujících přes 17 % veškeré elektřiny vyrobené v Rusku. Mezi tyto reaktory patří i rychlý sodíkem chlazený reaktor BN-800, který je nejvýkonnějším průmyslovým reaktorem tohoto typu na světě.

Rosatom zaujímá přední pozici na světovém trhu s jadernými technologiemi. Desetileté portfolium exportních zakázek Rosatomu přesahovalo na konci roku 2015 hodnotu 110 miliard amerických dolarů a patří do něj 34 bloků jaderných elektráren ve 12 zemích světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…