UniCredit Bank nastartuje českou ekonomiku výhodnými úvěry pro malé a střední firmy

13.09.2013 15:53

Zvýhodněné úvěry v celkové výši až 1 miliardy korun poskytne českým firmám UniCredit Bank. Toto financování bude pro podnikatele dostupnější díky ručení od Českomoravské záruční a rozvojové banky. Ke snížení úrokové sazby přispěje i podpora Evropské investiční banky. Řada firem tak dosáhne na úvěr bez zajištění nemovitostí nebo směnkou. Firmy tak mohou počítat s rekordně nízkými úrokovými sazbami pro financování zásob či investic do vlastního rozvoje podniku.

UniCredit Bank nastartuje českou ekonomiku výhodnými úvěry pro malé a střední firmy
Foto: UniCredit Bank
Popisek: UniCredit Bank

Jde o další z kroků, kterými UniCredit Bank podpoří oživení české ekonomiky. Banka zvýšila meziročně objem poskytnutých úvěrů malým a středním firmám o 17 % a v tomto dynamickém trendu chce pokračovat i do budoucna. 

České firmy už pochopily, že krize je také příležitost. I v obtížné situaci se tak snaží o hledání nových perspektivních trhů, nových směrů rozvoje s cílem dosažení vyšší efektivity při omezených zdrojích, tak aby byly konkurenceschopné i na mezinárodním poli. Všechny výše uvedené kroky si obvykle žádají finance a podporu ze strany tuzemských bank. UniCredit Bank nejenom podporuje malé a střední firmy i v dobách méně příznivých, ale rozšiřuje pro ně i síť svých poboček po celé České republice, tak aby byla dostupná ve všech regionech.

„Jsme tradičním partnerem českých podnikatelů a exportérů a neseme část odpovědnosti za to, jak se bude české ekonomice dařit. Výhodné úvěry od Evropské investiční banky pomohou obnovit investice ve firmách a přispějí k opětovnému růstu,“ říká Václav Vitha, regionální ředitel pro malé a střední podniky - oblast Západ, UniCredit Bank.

„Zásadní je ale také podpora Českomoravské záruční a rozvojové banky. V praxi nemá řada menších podniků možnost zajistit si úvěr, ať už nemovitostí či směnkou. Toto omezení  nyní mnoha podnikatelům odpadne. Navíc mohou firmy využít našich bohatých zkušeností v oblasti financování svých investičních projektů z různých dotačních programů,“ dodává regionální ředitel pro oblast Východ, Marek Plas.

Díky podpoře Evropské investiční banky a Českomoravské záruční a rozvojové banky klesnou úrokové sazby firemních úvěrů o více než procento pod obvyklou úroveň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…