Unikátní láhev získala prestižní ocenění Obal roku 2014 i Silver Design Touch 2014

21.07.2014 16:25

Láhev s vnitřním reliéfem společnosti O-I, světové jedničky ve výrobě skleněných obalů, potvrdila svou jedinečnost a koncem června získala hned dvě prestižní ocenění – Obal roku 2014 a Silver Design Touch 2014.

Unikátní láhev získala prestižní ocenění Obal roku 2014 i Silver Design Touch 2014
Foto: O-I
Popisek: Láhve s vnitřním reliéfem společnosti O-I

Unikátní typ láhve s tzv. vnitřním reliéfem (označovaným též interní embossing) je převratnou novinkou v obalovém designu skla. Společnost O-I ji poprvé uvedla před dvěma lety ve Spojených státech, kde reliéf pokrýval pouze hrdlo láhve. Na českém trhu byla láhev představena v prosinci loňského roku v atraktivnější podobě, tedy s embossingem uvnitř celé láhve. Při její výrobě společnost uplatňuje nejmodernější technologické a inovativní postupy. Použitá technologie vnitřního reliéfování lahví dokáže vytvářet atraktivní a nevšední dekorace, které díky svému umístění uvnitř láhve nenarušují její vnější povrch. Samotná etiketovací plocha tedy zůstává zcela hladká a lze s ní nejrůznějším způsobem pracovat a dále dotvářet výsledný vzhled baleného produktu.

„Skleněná láhev s vnitřním reliéfem je pro nás srdcovou záležitostí. Mistrovským způsobem v sobě propojuje účelnost, praktičnost a estetiku. Je proto vhodná zejména pro víno a alkoholické nápoje, kdy zákazníci nejvíce ocení efekt plastičnosti, který je odhalován s postupným ubýváním tekutiny. Moc nás těší, že právě tato láhev získala letos hned dvě prestižní ocenění, a to Obal roku v kategorii nápoje a Silver Design Touch,“ uvedla Adriana Ryjáčková, Design projekt manažerka společnosti O-I.

V soutěži Obal roku se společnosti O-I dařilo i v minulých letech. V roce 2012 získala ocenění za design skleněné láhve Hanácké vodky, v loňském roce pak byla oceněna za produkt Mléko ve skle.

O společnosti O-I

O-I je výrobce skleněných obalů utvářejících značky zákazníků, které jsou založeny na technických odborných znalostech, a které vynikají řemeslným zpracováním. Vynalézavý design a výrobní možnosti odlišují firmu O-I od ostatních výrobců – díky nim získala celosvětově vedoucí postavení ve výrobě skleněných obalů s cílem provádět výrobu ekologicky a s ohledem na udržitelný rozvoj. Ten je prospěšný nejen pro životní prostředí, ale i obecně pro obchod. Snížením spotřeby energie v rámci výrobních procesů se společnpsti O-I daří zlepšovat způsob podnikání a zmírňuje dopad těchto procesů na životní prostředí.

V České republice O-I zaměstnává téměř 400 zaměstnanců ve dvou provozech. Mateřskou společností a zároveň jediným vlastníkem společnosti O-I Sales and Distribution Czech Republic, s.r.o. je společnost O-I Manufacturing Czech Republic, a.s., která se zabývá výrobou obalového skla. V České republice má společnost O-I dva závody, a sice v Novém Sedle na Karlovarsku, kde se vyrábí barevné sklo, a v Dubí na Teplicku, kde je vyráběno sklo bílé. 

O soutěži Obal roku

Česká národní soutěž OBAL ROKU je určená pro české i zahraniční firmy, které se podílejí na zajímavém obalovém řešení. Cílem soutěže je vyzdvihnout a propagovat nejlepší myšlenky, inovace a technologie v oblasti balení, které se na českém i zahraničním trhu objevují. Obdobně jako v celosvětové soutěži WorldStar for Packaging jsou přihlášená obalová řešení členěna dle oblasti použití do 8 kategorií: Potraviny; Nápoje; Kosmetika; Farmaceutické produkty; Čistící a prací prostředky; Elektronika a spotřebiče; Automotive; Ostatní.  Odborné hodnocení přihlášených obalů proběhlo 17. června. Zástupcům firem oceněných exponátů v letošním ročníku soutěže budou předány trofeje a certifikáty v rámci Obalového galavačera 2014, který se uskuteční 26. listopadu v Aquapalace hotelu v Praze. V průběhu galavečera budou vyhlášeni i držitelé „ZLATÉ, STŘÍBRNÉ a BRONZOVÉ CENY PŘEDSEDKYNĚ KOMISE 2014". 

Více o soutěži naleznete zde: http://www.obalroku.cz/obal-roku-2014 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…