Unikátní projekt Českého rozhlasu „Znovu 89“ už má na Facebooku přes 10 tisíc příznivců

11.08.2014 11:05

Více než 10 000 „lajků“ na Facebooku a 2 800 sledovatelů na Twitteru – to je bilance sledovanosti unikátního projektu Českého rozhlasu „Znovu 89“.

Unikátní projekt Českého rozhlasu „Znovu 89“ už má na Facebooku přes 10 tisíc příznivců
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Projekt „Znovu 89“ odstartoval v den, kdy před 25 lety začal „Palachův týden“. Je založen na sledování historických událostí, které vyvrcholily 17. listopadu 1989. Přináší nejenom fakta, data a příběhy osobností, ale i kontext doby, např. ze sousedních zemí.

„Jsme velmi rádi, že si projekt oblíbilo tolik uživatelů sociálních sítí i webu a věříme, že jich ještě bude přibývat. Znovu 89 poběží v přímém přenosu celý rok až do prosince 1989. Na speciálních stránkách se budou postupně objevovat další články, archivní zvuky, dobové fotografie i ukázky z tehdejšího tisku, uvádí projektový manažer Ruzbeh Oweyssi.

„Během prázdnin sledujeme bizarní reakci režimu na prohlášení Několik vět, dostalo se i na to, co se dělo v kultuře, ve sportu, ale i na dodnes neuskutečněné plány. Tak například v Brně měl vzniknout systém podzemních tramvají, doplňuje editor projektu Dušan Radovanovič.

Na adrese www.znovu89.cz najdete jak samotný „přímý přenos z minulosti“, tak i chronologicky uspořádané příběhy přelomového roku. Vše doplňuje speciální edice populárních komiksů Opráski sčeskí historje. Znovu89 ale můžete sledovat a komentovat přímo na Facebooku (www.facebook.com/znovu89) nebo na Twitteru (www.twitter.com/znovu89).

Reportáž z 25 let vzdálené minulosti se odvíjí v několika souběžných liniích:

- domácí a nejdůležitější zahraniční události reportované v oficiálních médiích

- informace z odtajněných dokumentů bezpečnostních složek

- úryvky ze samizdatu a z vysílání zahraničních stanic

- životní styl doby: technické novinky, kultura, sport

- opráski – komiksový výlet do historie s přehnanými gramatickými a dysgrafickými chybami

Projekt „Znovu 89“ by rád Český rozhlas využil i k tomu, aby prostřednictvím veřejnosti doplnil svůj archiv o dobové nahrávky vysílání Československého rozhlasu, Svobodné Evropy a Hlasu Ameriky, ale také o autentické fotografie z roku 1989 z celé republiky. Lidé je mohou posílat na speciální e-mail: znovu89@rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…