Unilever Food Solutions představuje novou HELLMANN'S Tatarskou omáčku

13.04.2014 19:05

Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou Tatarskou omáčku Hellmann's, která byla profesionálními kuchaři zvolena nejchutnější tatarskou omáčkou na českém trhu v senzorickém testu předních tatarských omáček.

Unilever Food Solutions představuje novou HELLMANN'S Tatarskou omáčku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žena nakupující potraviny v supermarketu

Nová Tatarská omáčka Hellmann's s novou recepturou má vyváženou chuť po nakládaných okurkách, cibuli, hořčici, koření a s jemnou chutí po žloutcích. Má jemnou hladkou konzistenci s viditelnými drobnými kousky zeleniny. Obsahuje již všechny obvyklé složky pro tuto omáčku, ale může být doplněna i o další ingredienci pro vlastní recepturu. Má přírodní krémově bílou barvu.

Nová Tatarská omáčka Hellmann's je vyrobena z kvalitních rostlinných olejů. : Obsah tuku je 40 %. Je zdrojem omega 3 kyselin, je vyrobena z vajec nosnic v halách a je bez lepku. Prodává se v balení 3l, 5l a 10l, na víčku perforace pro umístění pumpy. Trvanlivost a skladování: neotevřená 7 měsíců/po otevření 3 měsíce, skladování je 5°C - 15 °C (po otevření 5°C - 8°C).

Tatarskou omáčku Hellmann's doporučuje například Josef Sedlář, šéfkuchař Kolkovny Celnice: „Vím, že vynikající tatarská omáčka je nepostradatelnou součástí kulinářského úspěchu. Kvalitní tatarská omáčka může výrazně obohatit chuť různých pokrmů. To je důvod, proč doporučuji novou Hellmann's Tatarskou omáčku. Jako profesionál profesionálům.“

Nová Tatarská omáčka Hellmann's je další součástí pokračující inovace kompletní produktové řady Hellmann's, která vychází z rozsáhlého průzkumu trhu a reaguje na zjištěné potřeby jak profesionálních kuchařů, tak jejich zákazníků a spotřebitelů. Ti požadují jednak lepší a vyváženou chuť, recepty odpovídající zásadám pestré vyvážené stravy (nutričně vyvážené recepty), kvalitnější přírodní ingredience, nahrazení umělých přísad přírodními, snížení obsahu soli a glutamátu výměnou za bylinky a koření a zároveň udržení efektivity a ziskovosti kuchyňského provozu.

* Partner Research, senzorický test vedoucích gastronomických tatarských omáček, prosinec 2013, Česká republika, N = 50 (kuchaři).

Recept, který z nové Tatarské omáčky Hellmann's exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions:

Šťavnatý hamburger (Big burger)

10 porcí big size nebo 20 standard masových porcí

Recept na burger:

Suroviny:
2500 g mletého hovězího masa (přední), podíl tuku 20 %
400 g velké cibule (jemně rozmixované)
2 stroužky česneku
15 g 2 lžíce worcesterové omáčky
50 g 2 lžíce Hellmann´s hořčice
25 g 2 lžíce soli

Postup:
Zamícháme všechny vychlazené ingredience pár minut před grilováním. Nahřejeme gril na 270 °C (nebo grilovací desku). Zformujeme hamburgery do rozměru cca 12 cm v průměru a 2,5 cm na výšku (můžeme si pomoci kulatým tvořítkem). Pro hamburgery grilované na stupeň medium (růžové uvnitř) počítejte cca 15 minut na jedné straně a 10 minut po druhé straně.

Recept na domácí hamburgerové housky (lze nahradit předem koupenou):

Suroviny:
3 lžíce droždí
1,5 hrnku teplé vody
1/2 hrnku rostlinného oleje
1/4 hrnku cukru
1 vaječný bílek na potírání
1 lžička soli
4 hrnky hladké mouky
5 lžiček sezamových semínek (možno vypustit)

Postup:
Ve velké míse rozpustíme v teplé vodě droždí. Přidáme olej a cukr a necháme 5 minut odstát. Poté přidáme vejce, sůl a mouku. Zamícháme a dobře uhněteme těsto, které rozdělíme na 10 částí a zformujeme tak, aby každá houska měla cca 12 cm v průměru
(v troubě se zvětší na 14 cm). Přendáme housky na namaštěný plech (nebo na pečící papír). Zakryjeme a necháme 5 minut odpočinout. Rozšleháme bílek a pomažeme každou housku, pak nasypeme na každou housku 1/2 lžičky sezamových semen (možno vynechat).
Pečeme při 220 °C po dobu 8-12 minut, až housky dostanou zlatavou barvu. Necháme vychladnout.

Suroviny na doplnění pro servírování:
200 g 3 rajčata (nakrájená na tenké plátky)
5 listů ledového salátu
150 g 4 nakládané okurky (krájené podélně na tenké plátky)
100 g 2 červené cibule (krájené na tenké plátky - kroužky)
250 g 20 lžic Hellmann´s Tatarská omáčka
150 g 20 lžic Hellmann´s Kečup
10 špízků (pro fixaci)

Podávaní:
Housku rozkrojíme, na obě poloviny rozetřeme kečup, na dolní část pak položíme pár plátků okurky, na horní půlku kolečka rajčat a pár koleček cibule s kouskem salátového listu. Na spodní obložený díl položíme šťavnatý burger, přelijeme tatarskou omáčkou a opatrně na něj překlopíme obložený horní díl. Tatarka by měla být mezi masem a salátem (pokud je na housce, houska je rozmočená). Vše spíchneme špízkem pro větší stabilitu. Tradiční přílohou jsou opečené čtvrtky brambor se slupkou.

Pro další informace navštivte: www.unileverfoodsolutions.cz, www.facebook.com/unileverfoodsolutions.czsk nebo http://www.youtube.com/ufsczsk.

Unilever Food Solutions – Kdo jsme

V Unilever Food Solutions pomáháme kuchařům a dodavatelům jídla všech velikostí zjednodušit chod kuchyně – bez kompromisů týkajících se chuti či vkusu. Naše ingredience jsou základem profesionálních kuchyní v 74 zemích celého světa: Knorr, Hellman’s, Lipton a další. Jsme v potravinářském průmyslu od roku 1880. Sami jsme kuchaři. Chápeme tedy, že rozhodující je rovnováha mezi imponováním vašim hostům a vytvářením zisku. Víme, jak udržet vaše menu a recepty čerstvé a přitažlivé, jako se mění časy i chutě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…