Unilever ušetří až 27 000 tun plastu ročně díky průlomové obalové technologii

02.06.2014 11:10

Společnost Unilever vyvinula inovativní technologii MuCell®, která díky metodě vstřikování vzduchových bublinek do obalu umožňuje snížit spotřebu plastu až o 27 000 tun ročně.

Unilever ušetří až 27 000 tun plastu ročně díky průlomové obalové technologii
Foto: red
Popisek: Unilever

Unikátní postup zavádí přední prodejce a výrobce potravin, kosmetiky a domácích čističů u obalů sprchových gelů Dove. Následně bude tato technologie použita i u ostatních výrobků a značek napříč portfoliem. Technologie MuCell® zároveň přispívá ke splnění cíle snížit do roku 2020 o polovinu množství odpadu, ke kterému se Unilever zavázal v rámci svého Plánu udržitelného rozvoje.

Technologie MuCell® je průlomová metoda v oblasti obalové technologie, za jejímž vznikem stojí tým odborníků ve spolupráci s dodavateli balení Alpla a MuCell Extrusion. Metoda umožňuje vstřikovat plyn do plastových lahví, který vytváří vzduchové bubliny ve střední vrstvě obalu a tím se snižuje množství potřebného plastu. Funkčnost však pro spotřebitele zůstává zachována a tyto obaly jsou i nadále 100% recyklovatelné.

Jako první se technologie zavádí v Evropě u sprchových gelů Dove v plastových obalech. „Unikátní technologie MuCell®  je doslova převrat v obalovém sektoru a zavedení této novinky je dalším posunem jak pro výrobce, tak firmy, které dbají na zodpovědné chování. Když se zaměříme na konkrétní čísla, v minulém roce jsme prodali na 33 milionů kusů výrobků Dove, což nám při zavedení této technologie ušetří až 15 %, v přepočtu 275 tun plastu ročně,“ dodává Paul Howells, viceprezident vývoje a výzkumu obalových technologií společnosti Unilever.

Unilever však hodlá použít tuto výrobní metodu u všech výrobků s plastovými obaly společnosti a dosáhnout tak úspory až 27 000 tun plastu ročně, čímž významně přispěje ke stanovenému cíli snížení obalového odpadu na polovinu do roku 2020. Již nyní Unilever po třech letech plnění Unilever plánu udržitelného rozvoje prokázal redukování celkové stopy z obalového odpadu o 11 % v důsledku úsporných návrhů balení a nyní bude dopad na životní prostředí ještě hmatatelnější.

K 1. lednu 2015 se Unilever vzdá práva na technologii a umožní i ostatním výrobcům používat technologii MuCell®.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…