Univerzita Karlova bude v roce 2020 hlavním partnerem sportovní ankety Nejúspěšnější sportovec roku

07.01.2020 20:45

Univerzita Karlova navazuje na úspěšnou spolupráci s projektem Nejúspěšnější sportovec roku a rovněž letos bude jeho hlavním partnerem.

Univerzita Karlova bude v roce 2020 hlavním partnerem sportovní ankety Nejúspěšnější sportovec roku
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Cílem této ankety, která má v ČR dlouholetou tradici, je ocenit sportovce všech věkových kategorií, trenéry i sportovní osobnosti z celé České republiky za uplynulý rok 2019. První slavnostní galavečer a vyhlášení nejlepších sportovců regionu se koná dnes od 18 hodin v Benešově.

„Sportování má moji velkou podporu, je důležitou součástí našeho zdravého životního stylu. Univerzita Karlova sport podporuje, je součástí řady studijních programů, pořádáme mnoho nejrůznějších sportovních akcí pro studenty, zaměstnance i veřejnost. Soutěž Nejúspěšnější sportovec roku je další z důležitých aktivit, které k rozvoji sportu v regionech ČR přispívají, a proto je Univerzita Karlova hlavním partnerem projektu,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Třicet slavnostních galavečerů, spojených s vyhlášením nejúspěšnějších sportovců regionu, bude probíhat od ledna do března 2020. Zástupci Univerzity Karlovy na každém z nich ocení speciální cenou Univerzity Karlovy nejúspěšnější sportovce uplynulé sezony do 20 let. Na každé z akcí dojde také k představení činnosti a aktivit univerzity, stejně jako možností, jak a co lze na UK studovat.

Více informací o projektu najdete na webu www.nejuspesnejsisportovecroku.cz.

Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 4 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace. Univerzita má přes 8000 zaměstnanců, z toho více než 4000 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje přes 48 000 studentů, kteří jsou zapsáni do 300 akreditovaných studijních programů s téměř 600 studijními obory. Univerzitu Karlovu ročně absolvuje zhruba 8000 studentů. Řadí se mezi pět evropských univerzit, které se těší největšímu zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Mezi veřejnými vysokými školami vykazují absolventi UK dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…