Univerzita Pardubice se představuje na vzdělávacích veletrzích. Tento týden je na Slovensku, v listopadu pak v Brně

11.10.2016 18:36

Zástupci Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice informují o možnostech vysokoškolského studia v Pardubicích od 11. do 13. října na mezinárodním veletrhu AKADÉMIA 2016 v Bratislavě.

Univerzita Pardubice se představuje na vzdělávacích veletrzích. Tento týden je na Slovensku, v listopadu pak v Brně
Foto: upce.cz
Popisek: Univerzita Pardubice - logo

„Fakulta chemicko-technologická se slovenského veletrhu Akadémia účastní tradičně – letos již po patnácté. Její zástupci budou poskytovat všem zájemcům podrobné informace o možnostech studia na fakultě a přijímacích zkouškách pro příští akademický rok 2017/2018. Zájemci získají i další informace o univerzitě, zázemí, životě v kampusu i v Pardubicích,“ uvedla koordinátorka účasti Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice na slovenském veletrhu Ing. Iva Ulbrichová, CSc.

Veletrh AKADÉMIA nabízí uchazečům o vysokoškolské studium v koncentrované podobě informace o možnostech studia na slovenských i zahraničních vysokých školách, případně na dalších vzdělávacích institucích, nabízí také nejrůznější vzdělávací kurzy včetně pracovních možností a zaměstnání. Navštívit jej mohou všichni zájemci ve dnech 11. až 13. října v bratislavské Aegon aréně. Stánek Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice č. 34 lze navštívit tento týden od úterý do čtvrtka.

Slovenští studenti patří dlouhodobě k nejpočetnější skupině zahraničních studentů studujících na univerzitě, proto vzástupci Univerzity Pardubice vyjíždějí na slovenské veletrhy pravidelně – např. již v minulém týdnu absolvovali veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS NITRA 2016.

„Náš univerzitní stánek navštívila řada studentů, která se zajímala obecně o studium na Univerzitě Pardubice a projevila zájem o obory pěstované na všech sedmi fakultách. Pro zájemce ze Slovenska je naše univerzita totiž stále atraktivní, a to jak svou širokou nabídkou studijních oborů, tak snadnou dostupností. Cesta z Bratislavy do Pardubic trvá pouhé tři hodiny vlakem,“ doplnila Iva Ulbrichová.

Nejvýznamnějším zdrojem informací o možnostech dalšího studia, a to nejen pro studenty III. a IV. ročníků středních škol z České republiky, ale pro všechny zájemce o vysokoškolské a celoživotní vzdělávání, případně o studium v zahraničí, je evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS BRNO 2016, který se koná začátkem listopadu (3. – 6. 11. 2016) na brněnském výstavišti. Univerzita Pardubice se svými sedmi fakultami je jeho pravidelným účastníkem již po dvě dekády a nebude chybět ani letos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…