Univerzita obrany: Američtí lektoři vzdělávali důstojníky a praporčíky v leadershipu

10.03.2016 15:58

Na přelomu února a března probíhal na Univerzitě obrany mezinárodní vzdělávací kurz pro důstojníky a praporčíky vzdušných sil z České republiky, Litvy, Maďarska a Rumunska. Kurz byl zaměřen na individuální osobní rozvoj a posílení schopností v oblasti leadershipu. Výuku vedli lektoři z Inter-European Air Forces Academy (IEAFA) v německém Einsiedlerhofu.

Univerzita obrany: Američtí lektoři vzdělávali důstojníky a praporčíky v leadershipu
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Vzdělávací kurz organizovalo Velitelství vzdušných sil AČR a jeho jednadvacet účastníků přivítal na půdě Univerzity obrany prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt. Miloslav Bauer, vojenský přidělenec USA v České republice plukovník Mark A. Wootan a velitel IEAFA podplukovník Christopher Erickson. Kromě přednášek kurz zahrnoval cvičení na posílení týmové spolupráce a efektivní organizace. Cílem praktických cvičení bylo zvýšit mezinárodní spolupráci a interoperabilitu v rámci vzdušných sil NATO.

„Loni v listopadu jsem se zúčastnil vůbec prvního takového kurzu pořádaného IEAFA v Sofii a chtěl jsem, aby podobnou zkušenost získalo co nejvíce kolegů,“ popsal důvod, proč se přičinil o zorganizování kurzu v České republice kapitán Peter Rabiňák, velitel protiletadlové raketové baterie u 25. protiletadlového raketového pluku. „Kurz slouží ke vzdělávání lidí v oblasti leadershipu, učí, jak vést lidi a jak se nechat vést, jak adekvátním způsobem řešit problémy a jak vzájemně komunikovat,“ popsal kapitán Rabiňák náplň kurzu a současně ocenil vstřícnost a podmínky, které pro jeho účastníky připravila Univerzita obrany.

První týden probíhala osmihodinová výuka ve dvou třídách – důstojnické a praporčické, na níž navázala individuální příprava na následující den. Ve druhém týdnu pak byla na pořadu praktická cvičení, čerpající z civilního sektoru v oblasti teambuildingu. Cílem bylo vybudování důvěry a vzájemného respektu mezi oběma uvedenými hodnostními sbory.

V rámci závěrečného ceremoniálu převzali účastníci kurzu absolventské diplomy, které předal velitel Inter-European Air Forces Academy podplukovník Christopher Erickson. „Úroveň kurzu byla vysoko nad mým očekáváním,“ uvedl důstojník amerických vzdušných sil ve svém závěrečném proslovu.

Teoretická výuka v kurzu

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…