Univerzita obrany otevře brány zájemcům o studium

07.01.2017 13:46

Zájemci o vysokoškolské studium na Univerzitě obrany budou mít jedinečnou příležitost získat co nejvíce informací na dnech otevřených dveří jednotlivých fakult.

Univerzita obrany otevře brány zájemcům o studium
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Ve čtvrtek 12. ledna v Brně své brány otevřou Fakulta vojenského leadershipu a Fakulta vojenských technologií. O týden později, a to v sobotu 21. ledna proběhne den otevřených dveří Fakulty vojenského zdravotnictví v Hradci Králové.

Návštěvníci dnů otevřených dveří se budou moci seznámit s nabídkou vojenského i civilního studia na akademický rok 2017/2018, prohlédnout si kolovou a pásovou vojenskou techniku, ruční zbraně, dělostřelecké a ženijní prostředky, moderní laboratoře, shlédnout dynamické ukázky výcviku studentů a ochutnat vojenský guláš. Rozhodnutí uchazeči si budou moci hned na místě podat přihlášku ke studiu a s pracovníky armádních rekrutačních středisek zahájit administrativní proces nezbytný k jejich povolání do služebního poměru vojáka z povolání.

Ekonomické zabezpečení již během studia a jistota, že po absolvování školy následuje odpovídající uplatnění v důstojnickém sboru Armády České republiky, patří k hlavním přednostem studia na jediné vojenské vysoké škole v ČR, tedy na Univerzitě obrany.

Fakulty Univerzity obrany připravují velitele jednotek a specialisty, kteří najdou uplatnění v oblastech souvisejících s letectvím, zbraňovými systémy, automobilovou, ženijní a dělostřeleckou technikou, ale také s řízením lidských nebo finančních zdrojů, informačními technologiemi či lékařstvím. Studenti mají k dispozici zázemí, které jim umožňuje rozvíjet se jak po stránce fyzické kondice, tak na poli cizích jazyků.

Zatímco velká část studentů si na svůj vysokoškolský život musí přivydělávat, adepti vojenského povolání pobírají po celý rok svého studia plat a čerpají další výhody jako je třeba bezplatné ubytování a ošacení. V moderních laboratořích se pod vedením zkušených učitelů mohou zapojit do vědeckého bádání, svou morálku a pevnou vůli mohou povýšit během vojenského výcviku v polních podmínkách.

Těm, kteří touto důkladnou odbornou přípravou projdou až k úspěšnému zakončení studia, se dostane cti stát se důstojníky Armády České republiky s náležitým ohodnocením a možností stoupat na základě jejich schopností hodnostním žebříčkem až příčkám nejvyšším.

Univerzita obrany uchazečům nabízí:

  • kvalitní vzdělání srovnatelné se vzděláním získaným na civilních vysokých školách
  • studium v oborech, které se většinou nedají studovat na civilních vysokých školách
  • účast na zajímavých projektech v rámci tvůrčí činnosti studentů
  • přístup ke špičkovým technologiím a využití moderní počítačové sítě
  • zdokonalit se v angličtině a zlepšit si fyzickou zdatnost
  • pravidelný měsíční plat + stipendium, bezplatné ubytování na kolejích
  • možnost zahraničních studijních pobytů v rámci programu Erasmus+
  • jistotu budoucího zaměstnání v kariéře vojenského profesionála Armády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…