Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT nabídne v rámci dne otevřených dveří komentované prohlídky

15.10.2016 9:40

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze pořádá dne 11. listopadu 2016 Den otevřených dveří v rámci mezinárodní akce Dny pasivních domů 2016. V Buštěhradě, kde UCEEB sídlí, se návštěvníci mohou těšit na komentovanou prohlídku od 13.00 nebo 15.00 hodin.

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT nabídne v rámci dne otevřených dveří komentované prohlídky
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

V rámci prohlídky se zájemci mají možnost dozvědět o fungování energeticky efektivních budov, materiálech využitých při výstavbě pasivních domů a jejich testování nebo o projektech, na kterých výzkumné týmy pracují. Vidět tak mohou např. solární simulátor - zařízení, které obsahuje lampy mající spektrum záření blížící se slunečnímu záření dopadajícímu na zemský povrch, Moisture Guard – systém pro kontinuální monitoring vlhkosti uvnitř v dřevěných konstrukcích, Envilop – návrh řešení lehkého obvodového pláště panelového typu na bázi dřeva a mikroelektrárnu WAVE – výroba elektřiny a tepla z biomasy.

Je to jedinečná příležitost pro ty, kteří se chtějí zeptat odborníků na cokoliv, co je o pasivních domech a energetických úsporách zajímá, a na vlastní oči se přesvědčit, jak taková energeticky efektivní budova zaměřující se na obnovitelné zdroje energie, chytré sítě, materiály pro renovace a stavbu inteligentních budov vypadá a funguje.

„Pokud byste rádi viděli unikátní projekty, špičkové vybavení nejmodernějších laboratoří a zažít atmosféru vědeckého prostředí, pak byste měli využít tuto jedinečnou příležitost k návštěvě našeho centra,“ dodává Lukáš Ferkl, ředitel UCEEB.

Prosíme zájemce o návštěvu UCEEB ČVUT o registraci do středy 9. listopadu prostřednictvím e-mailu na sekretariat@uceeb.cz, nebo v události na Facebooku.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200.

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov je samostatným ústavem ČVUT v Praze. Sdružuje fakulty stavební, strojní, elektrotechnickou a biomedicínského inženýrství s cílem přirozeně sladit výzkumné aktivity zabývající se trvale udržitelnou výstavbou a úspěšně uvádět jejich výsledky do praxe. UCEEB je odezvou na jednu z nejvýznamnějších současných priorit Evropské unie zaměřenou na optimalizaci energetických úspor v budovách a vzniklo díky podpoře Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace MŠMT, který je financován EU a státním rozpočtem České republiky. Více na www.uceeb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…