DPmČB: Uplatnění dlouhodobě nezaměstnaných a zkvalitnění služeb

13.08.2014 20:16

Díky účinné spolupráci s českobudějovickým Úřadem práce našly za poslední dva roky v Dopravním podniku uplatnění na různých pozicích již desítky nezaměstnaných. Městský dopravce tak pomáhá snižovat nezaměstnanost a zároveň zlepšuje čistotu vozidel MHD.

DPmČB: Uplatnění dlouhodobě nezaměstnaných a zkvalitnění služeb
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Dopravní podnik města České Budějovice velmi efektivně spolupracuje s českobudějovickou pobočkou Úřadu práce v Českých Budějovicích. Jen za poslední rok vytvořil společensky účelná pracovní místa vyhrazená pro uchazeče o zaměstnání pro 9 řidičů MHD a jednoho dělníka v dopravě. Na tato místa poskytl Úřad práce příspěvky v celkové výši 868 tis. Kč. V případě řidičů funguje spolupráce i v rámci provádění rekvalifikací - v současné době probíhá rekvalifikační kurz s dalšími dvěma uchazeči na pozici řidič trolejbusu.

Významné je také vytváření pracovních příležitostí v rámci veřejně prospěšných prací k umístění uchazečů o zaměstnání. Takto bylo zaměstnáno na dobu jednoho roku 11 pracovníků zajišťujících úklid veřejných prostranství v lokalitách Nádraží a v Suché Vrbné. U těchto zaměstnanců je Úřadem práce poskytován příspěvek do výše vynaložených mzdových nákladů. Aktuální aktivitou v této oblasti je uplatnění dalších 20 uklízečů na dobu měsíce srpna. Ti provádějí generální úklidy autobusů a trolejbusů v prázdninovém provozu, kdy lze odstavit více vozů.

„Aktivní součinnost Dopravního podniku s Úřadem práce přispívá nejen ke snížení nezaměstnanosti
v našem regionu, ale zároveň je přínosem pro naše cestující a všechny občany města díky většímu důrazu na čistotu vozidel MHD i veřejných prostranství,“ uvádí k těmto prospěšným projektům místopředseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.

 

Tradice městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích sahá až do roku 1909, kdy ve městě začaly jezdit první dopravní prostředky pro hromadnou přepravu cestujících. Současný poskytovatel služeb městské hromadné dopravy, Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., zajišťuje přepravu cestujících na celém území města a v 18 příměstských obcích v jeho blízkém okolí. Společnost vznikla 1. září 1997 z tehdejšího Dopravního podniku města Českých Budějovic, s.p. Jediným akcionářem je Statutární město České Budějovice. Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí. Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 83 autobusů a 57 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových a 8 trolejbusových linkách. Ročně najedou přibližně 5,7 mil. kilometrů a přepraví 38 mil. cestujících. Provoz společnosti zajišťuje 384 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 485,5 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 406,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…