Uplynulý měsíc byl pro Komerční banku ve znamení společenské odpovědnosti

05.07.2013 18:29

Měsíc květen byl pro Komerční banku významný z hlediska společensky odpovědných aktivit. Do nejrůznějších činností se zapojili zaměstnanci Skupiny KB i její Nadace Jistota. Svým chováním a činy pomohli ulehčit životnímu prostředí, rozzářit dětské úsměvy a výtěžkem z akcí přispěli na nejrůznější charitativní účely.

Uplynulý měsíc byl pro Komerční banku ve znamení společenské odpovědnosti
Foto: Archiv
Popisek: Komerční banka - logo

Společensky odpovědné chování není pro Skupinu Komerční banky něčím mimořádným. Přesto je květen výjimečný – každoročně si každá společnost skupiny Société Générale vybere v této oblasti aktivitu, do které se zapojí.
 
116 zaměstnanců Skupiny KB se například zúčastnilo třetího ročníku celorepublikové akce pořádané společností Auto*Mat Do práce na kole. Jezdili celkem ve 29 týmech. Během jednoho měsíce se tak zaměstnancům podařilo snížit produkci CO2 o 2,81 tuny. „I když tato akce upozorňuje především na problém environmentální zátěže z dopravy, kladný dopad měla také na zaměstnance Skupiny KB.,“ uvedl Charles-Pierre Serain, výkonný ředitel pro Marketing, Komunikaci a Business Development.
 
Ze Staroměstského náměstí také vyběhly 12. května desítky zaměstnanců Skupiny KB, aby podpořili některou z partnerských charitativních organizací jednoho z nejprestižnějších maratonů světa – Volkswagen Prague Marathon.
 
Komerční pojišťovna přispěla svým dílem a finančně podpořila sbírkovou akci Pomněnkový den, který připomíná Mezinárodní den pohřešovaných dětí, a který organizuje Linka bezpečí. Pojišťovna také uspořádala sběr šatstva v Praze a Jihlavě, a v rámci příprav dětského dne nakoupila sladkosti pro děti z dětských domovů v Jihlavě.
 
Modrá pyramida dlouhodobě patří mezi podporovatele Modrého klíče a je patronem týdenního stacionáře lidí s těžkým kombinovaným postižením. I letos navštívili pracovníci Modrého klíče centrálu MP a nabízeli výrobky chráněných pracovních míst. Zaměstnanci nakoupili výrobky v hodnotě 8 030 Kč.
 
V rámci druhého ročníku charitativního golfového turnaje Nadace KB Jistota spojili golfisté z řad zaměstnanců a partnerů Komerční banky příjemné s užitečným: výtěžek v celkové výši 235 319 Kč rozdělí Jistota mezi projekty Hospicové péče sv. Zdislavy, Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy a týmu vozíčkářů – ragbistů na jejich účast na Mistrovství Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…