Upozornění na výskyt vztekliny na polské straně hranice

29.08.2017 9:11

Na základě jednání dvojstranné českotěšínsko-těšínské komise pro bezpečnost jsme byli polskou stranou požádání o uvědomí obyvatel na české straně hranice o výskytu nebezpečného virového onemocnění – vztekliny.

Upozornění na výskyt vztekliny na polské straně hranice
Foto: pixabay.com
Popisek: pes, ilustrační foto

Varování se týká především majitelů psů, kteří rádi přecházejí se svými miláčky na procházky přes hranici. Tímto mohou vystavit nebezpečí nákazou své zvíře, ale podle nařízení Státní veterinární správy Polské republiky také může dojít ke kontrole platných očkování a mezinárodního průkazu zvířete v zájmovém chovu, které při překročení hranice musí mít chovat u sebe, tak jak to nařizují mezinárodní předpisy. Zvíře, které vstoupí do oblasti karantény, ji nesmí podle nařízení veterinární správy opustit.

Jde o prakticky o tříramenné území ve středu města kousek od nábřeží až po železniční kolej a z další strany po evangelický hřbitov. Území je označeno výstražnými tabulemi na dopravních značkách - viz fotografie:

Psi zde musí být na úvazku, musí mít platné očkování proti vzteklině, kočky nesmí být puštěny volně. Navíc platí zákaz výstav, lovení zvířat a podobně.

Na polské straně hranice, přímo ve středu města Cieszyn, byl na začátku měsíce nalezen netopýr, který trpěl vzteklinou. S ohledem na tuto skutečnost tamní úřady varují chovatelé zvířat, které jsou náchylné na onemocnění touto chorobou, že byl vydán zákaz přemísťování zvířat do a z ohroženého území.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…