Úprava podmínek pro cestování do USA se dotkne jen velmi malého počtu občanů ČR

23.01.2016 15:22

Od 21. ledna 2016 platí změněné podmínky pro cestování do USA v rámci bezvízového styku tzv. Visa Waiver Program, resp. ESTA.

Úprava podmínek pro cestování do USA se dotkne jen velmi malého počtu občanů ČR
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Změny se dotknou jen těch občanů České republiky, kteří v posledních pěti letech cestovali do Iráku, Sýrie, Súdánu nebo Íránu, nebo mají kromě českého občanství i občanství Iráku, Sýrie, Súdánu nebo Íránu. Ostatních českých občanů se změny netýkají.

Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1. březnu 2011 do Iráku, Sýrie, Súdánu nebo Íránu, nemůže k cestě do USA využít Visa Waiver Program, resp. ESTA, ale musí na Velvyslanectví USA požádat o vízum (např. obchodní B1 nebo turistické B2). Stejné omezení se týká i občanů ČR, kteří jsou zároveň občany Iráku, Sýrie, Súdánu nebo Íránu.

Výše uvedené omezení se netýká zaměstnanců státní správy ČR a příslušníků Armády, pracovníků humanitárních organizací a osob, které do uvedených zemí cestovaly prokazatelně za účelem služební nebo obchodní cesty. Tyto výjimky budou posuzovány individuálně při vyhodnocování žádosti o ESTA.

Pro podrobnější informace odkazujeme na sekci Cestujeme na stránkách MZV ČR, případně na stránky zastupitelského úřadu USA v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…