Úpravna vody v Bedřichovově zažila ředitelský kontrolní den

08.06.2014 10:25

V březnu letošního roku začala rekonstrukce a modernizace velké úpravny vody v Bedřichově na Jablonecku. Úpravna vody zásobuje pitnou vodou také krajské město Liberec.

Úpravna vody v Bedřichovově zažila ředitelský kontrolní den
Foto: Syner
Popisek: Syner

Během jarních měsíců proběhla příprava staveniště a doprava techniky a materiálu; stavební práce se doposud nesly v duchu demontáží stávajícího vybavení a bourání.

V části filtrace bylo provedeno vytěžení filtračního písiku, dále byly provedeny prtiprachové zbrany a probíhaly bourací práce železobetonového dna, otlučení obkladů stěn a přelivných hran.


Pohled na filtrační část před bouracími pracemi

V části flotace došlo k demontáři plastových stěn v reakční části nádrže, a dále pak k demontáži ocelových konstrukcí a zámečnických prvků. Bylo provedeno tlakové tryskání stěn, armování, bednění, a betonáž dělících stěn. Dokončen je převod vod obtokem přes polovinu flotační linky.

Rekonstrukce a moernizace této velké úpravny vody, jež zásobuje pitnou vodou také krajské město Liberec, zahrnuje doplnění prvního separačního stupně a rekonstrukci filtrace.

„Stejně jako na našich předchozích stavbách pro SVS garantujeme, že společně s partnerem ve sdružení zajistíme celé dílo v kvalitě a termínech i díky nabytým zkušenostem na podobných realizacích. Zároveň jsme rádi, že loňská mírná zima umožnila brzkou přípravu staveniště a zahájení prací. Vzhledem k průtahům před začátkem realizace klade schválený harmonogram výstavby zvýšené nároky na všechny participující subjekty především v oblasti termínů,“ uvedl za sdružení zhotovitelů Ing. Martin Borovička, generální ředitel SYNER s. r. o.


Stavbyvedoucí SYNER Jan Brunclík(uprostřed) při prohlídce úpravnou vody v Bedřichově

Rekonstrukce úpravny probíhá za provozu a během stavby bude docházet pouze ke krátkodobým odstávkám v řádu hodin, kdy bude produkce pitné vody nahrazena z jiných zdrojů, takže se na zásobování obyvatel nikterak neprojeví. Stavební práce mají být dokončeny do 30. listopadu 2014. Investorem stavby v objemu 98 822 803,- Kč (bez DPH) je SVS.

Bedřichovská úpravna je druhou největší stavbou, kterou investor Severočeská vodárenská společnost, a.s. (SVS), vlastní a zároveň je jeho letošní plánovanou největší investiční akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…